ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά σε διεθνές φόρουμ, πιθανότατα στα Ηνωμένα Έθνη.

Νετανιάχου: Καθοριστική η κατάληψη του κάστρου Μποφόρ στον Λίβανο

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την κατάληψη του κάστρου Μποφόρ από τις ισραηλινές δυνάμεις ως κομβικό σημείο στην επίθεση στον νότιο Λίβανο και ανακοίνωσε εντολή για επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Χεζμπολάχ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την κατάληψη του κάστρου Μποφόρ ως «αποφασιστικό σημείο καμπής» στην επίθεση του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του, ο Νετανιάχου ανέφερε: «Έδωσα εντολή στην Τσαχάλ να διευρύνει τις επιχειρήσεις στον Λίβανο. Οι δυνάμεις μας διέσχισαν τον Λιτάνι, πήραν τον έλεγχο στρατηγικών υψωμάτων, κατέλαβαν την κορυφή του Μποφόρ. Και πλέον οι οδηγίες μου είναι να προσχωρήσουν εις βάθος και να διευρύνουν τον έλεγχό μας επί των περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η κατάληψη του Μποφόρ είναι ένα θεαματικό βήμα και ένα αποφασιστικό σημείο καμπής», υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιχείρησης για την περαιτέρω εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για νέα κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο μετά τις επιθέσεις

Ισραήλ και Χεζμπολά συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός έπειτα από νέα ένταση που προκάλεσε δεκάδες θύματα στον Λίβανο και τέσσερις νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Διαπραγματεύσεις Ισραήλ-ΗΠΑ για διατήρηση στρατευμάτων στον νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ συζητά με τις ΗΠΑ για να διατηρήσει στρατεύματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μετά το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν που ζητά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και σεβασμό της κυριαρχίας του Λιβάνου.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Να αξιοποιηθεί η στήριξη του Ιράν ζητά από τις αρχές οργάνωση

Η Χεζμπολάχ κάλεσε τις αρχές του Λιβάνου να αποκαταστήσουν σχέσεις με το Ιράν και να αξιοποιήσουν τη στήριξή του, μετά τις τελευταίες εντάσεις με το Ισραήλ και τις προειδοποιήσεις λιβανέζων ηγετών προς την Τεχεράνη.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί, μεταξύ τους παιδί, από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο

Επτά νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδί, και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σήμερα στο χωριό Ζίφτα του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά χτυπήματα στον Νότιο Λίβανο, τραυματίες διασώστες στην Τύρο

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις στον νότιο Λίβανο, με αεροπορικά πλήγματα σε πάνω από 15 περιοχές, ενώ ένα χτύπημα στην Τύρο είχε στόχο αυτοκίνητο κοντά σε κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το ANI.