ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αεροπλάνο στον ουρανό
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Στόχος η παρεμπόδιση λειτουργίας ιρανικών αεροπορικών εταιρειών

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, γνωστοποίησε πως οι ΗΠΑ θα αποκλείσουν δύο ιρανικές αεροπορικές εταιρείες από χώρους προσγείωσης, καύσιμα και πώληση εισιτηρίων, χωρίς να διευκρινίσει ονόματα ή περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν την πίεση προς το Ιράν, με τον υπουργό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώνει νέα μέτρα κατά των ιρανικών αεροπορικών εταιρειών. Σύμφωνα με δήλωσή του, στόχος είναι να περιοριστούν οι δραστηριότητες των εταιρειών αυτών διεθνώς.

«Θα κόψουμε την πρόσβαση δύο ιρανικών αεροπορικών εταιρειών σε χώρους προσγείωσης, στον ανεφοδιασμό με καύσιμα και στην πώληση εισιτηρίων», έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ σε μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο Χ.

Ο Σκοτ Μπέσεντ δεν αποκάλυψε ονόματα των εταιρειών ούτε παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν.

Πρόσφατα, οι ΗΠΑ ενέταξαν τις αεροπορικές εταιρείες Iran Air και Mahan Air στη λίστα οργανισμών που υπόκεινται σε κυρώσεις, απαγορεύοντας σε αμερικανικές επιχειρήσεις και πολίτες να συνεργάζονται μαζί τους.

Η αμερικανική υπηρεσία OFAC, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών υπό την εξουσία του Σκοτ Μπέσεντ, συνεχίζει να διευρύνει τη «μαύρη λίστα» της που αφορά το Ιράν, επιδιώκοντας να ενισχύσει την οικονομική πίεση προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν πολύ, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ιρανικά όπλα και ότι είναι έτοιμοι για νέα πλήγματα αν χρειαστεί, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα καταστραφεί πλήρως αν ανταποδώσει, προειδοποιεί στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Fox News πως έδωσε πολλές ευκαιρίες στο Ιράν και θεωρεί ότι μια συμφωνία μαζί του «δεν αξίζει τίποτα». Προειδοποίησε ότι το Ιράν θα αφανιστεί αν προβεί σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί ισχυρό βομβαρδισμό κατά του Ιράν μετά από πλήγματα

Μετά από περίοδο ηρεμίας, ξέσπασαν νέες εχθροπραξίες ΗΠΑ-Ιράν. Η Ουάσιγκτον βομβάρδισε εκτοξευτήρες στο Λαράκ, ενώ η Τεχεράνη απάντησε με επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στην Ιορδανία και τα ΗΑΕ, επιμένοντας ότι δεν θέλει πόλεμο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.