ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μπιγκ Μπεν και σημαία

Λονδίνο: Κατηγορίες για επίθεση σε Αμερικανίδα MAGA ινφλουένσερ

Η Μελίσα Ρέιν Λάιβλι, ινφλουένσερ του κινήματος MAGA, κατηγορήθηκε για επίθεση στο μετρό του Λονδίνου το 2025, ενώ ο σύντροφός της Φίλιπ Όστερμαν βαρύνεται με τρεις κατηγορίες διατάραξης της δημόσιας τάξης.

Η ινφλουένσερ του κινήματος MAGA (Make America Great Again) και υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, Μελίσα Ρέιν Λάιβλι, κατηγορείται από τη βρετανική δικαιοσύνη για «επίθεση με βιαιοπραγίες» στο μετρό του Λονδίνου το 2025, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συγκοινωνιών.

Σε βάρος του συντρόφου της, Φίλιπ Όστερμαν, 37 ετών και γερμανικής υπηκοότητας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρία αδικήματα διατάραξης της δημόσιας τάξης, εκ των οποίων δύο χαρακτηρίζονται ρατσιστικά. Τα περιστατικά φέρονται να σημειώθηκαν την 11η Οκτωβρίου 2025, νωρίς το βράδυ, στον σταθμό Bond Street, στο κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται την αστυνομία, το ζευγάρι επιτέθηκε σε μια γυναίκα η οποία εισερχόταν στον σταθμό μαζί με την αδελφή της και δύο μικρά παιδιά, έπειτα από μια σύγκρουση με το καροτσάκι που μετέφερε το ένα από τα παιδιά.

Η αστυνομία συγκοινωνιών είχε τότε απευθύνει έκκληση για μάρτυρες, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η Αμερικανίδα ινφλουένσερ Μελίσα Ρέιν Λάιβλι, 40 ετών, ιδρύτρια της εταιρείας επικοινωνίας "America First", καθώς και ο Φίλιπ Όστερμαν.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καταθέτει μήνυση κατά του BBC στα βρετανικά δικαστήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του BBC, διεκδικώντας έως 5 δισ. δολάρια, καθώς θεωρεί ότι παραποίησαν ομιλία του. Παρά τη συγγνώμη του BBC, το κατηγορεί για απάτη και ζητά οικονομική αποζημίωση.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Το BBC οφείλει να συμμαζέψει τα εσωτερικά του ζητήματα

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τόνισε την ανάγκη για ανεξάρτητο BBC εν μέσω παραπληροφόρησης, ζητώντας ταυτόχρονα να διορθώσει τα εσωτερικά του προβλήματα, καθώς το δίκτυο αντιμετωπίζει κρίση και απειλές αγωγής από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά έρευνα για τις τιμές καυσίμων και τις πρακτικές των πετρελαϊκών

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει αν οι πετρελαϊκές εταιρείες χειραγωγούν τις τιμές καυσίμων, καθώς παρά την αποκλιμάκωση του πολέμου στο Ιράν και τη μείωση των τιμών πετρελαίου, οι τιμές στα καύσιμα παραμένουν υψηλές.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Φίλος κατά κάποιον τρόπο» ο Στάρμερ, επικρίνει τις επιλογές του

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον παραιτηθέντα Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ «κατά κάποιον τρόπο φίλο», αποδίδοντας την πτώση του σε λάθη σε μετανάστευση και ενέργεια και τον κατηγόρησε πως δεν στήριξε τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και το Ιράν.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για Άντριου και Μάντελσον στην υπόθεση Έπστιν για έναν χρόνο

Έως έναν χρόνο εκτιμάται πως θα διαρκέσουν οι βρετανικές έρευνες για τον πρίγκιπα Άντριου και τον Πίτερ Μάντελσον σχετικά με την υπόθεση Έπστιν. Και οι δύο συνελήφθησαν, αρνούνται αδικήματα και δεν έχει ασκηθεί δίωξη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέφτεται τον δικηγόρο του, Τοντ Μπλανς, για υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στον μόνιμο διορισμό του Τοντ Μπλανς ως υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ήδη ασκεί τα καθήκοντα προσωρινά μετά την απόλυση της Παμ Μπόντι τον Απρίλιο.