ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Κίνα: Σταθερή αντίθεση στις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν

Η Κίνα επανέλαβε την αντίθεσή της στις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, ενώ η Ταϊπέι δηλώνει ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ουάσινγκτον.

Η Κίνα επαναλαμβάνει την πάγια αντίθεσή της σε οποιαδήποτε πώληση όπλων προς την Ταϊβάν, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα θέσει το ζήτημα αυτό κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα.

«Η αντίθεση της Κίνας στην πώληση όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κινεζική περιοχή της Ταϊβάν είναι σταθερή και αμετάκλητη», ανέφερε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε αντίδραση από την πλευρά της Ταϊβάν, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της για ενίσχυση της συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον βασικό της σύμμαχο στον τομέα της ασφάλειας.

«Επίσης θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την συνεργασία με την αμερικανική πλευρά και να αναπτύσσουμε αποτελεσματικές αποτρεπτικές ικανότητες για να διατηρήσουμε από κοινού την ειρήνη και την σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊβάν, Χσιάο Κουάνγκ-γουέι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ταϊβάν: Μην κηρύξετε ανεξαρτησία από την Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Ταϊβάν να μην κηρύξει ανεξαρτησία, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν στρατιωτική σύγκρουση λόγω τέτοιας κίνησης, και τόνισε πως δεν έχει αποφασίσει για τυχόν πώληση όπλων στην Ταϊβάν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα τοποθετηθεί σύντομα για Ταϊβάν, λέει ο Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναφερθεί εκτενέστερα στο θέμα της Ταϊβάν εντός των επόμενων ημερών, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Σι προς Τραμπ: Προσοχή για αποφυγή σύγκρουσης ΗΠΑ-Κίνας στην Ταϊβάν

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι εσφαλμένος χειρισμός του ζητήματος της Ταϊβάν από τις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση ή ακόμα και σύγκρουση με την Κίνα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Στον Σι Τζινπίνγκ εναπόκειται η στάση της Κίνας για την Ταϊβάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το μέλλον της Ταϊβάν εξαρτάται από τον πρόεδρο της Κίνας, ενώ σημείωσε πως θα ήταν δυστυχής αν η Κίνα αναλάβει δράση, εκτιμώντας ότι ο Σι ίσως περιμένει αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση όπλων $11 δισ. στην Ταϊβάν, διαμαρτυρία Κίνας

Οι ΗΠΑ ενέκριναν νέα πώληση εξοπλισμών στην Ταϊβάν αξίας 11,1 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη από το 2001. Η Ταϊβάν σχεδιάζει πρόσθετες αμυντικές δαπάνες 40 δισ. για να ενισχύσει την άμυνά της έναντι πιθανής κινεζικής απειλής.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συστάσεις στην Ιαπωνία να μην κλιμακώσει με Κίνα για Ταϊβάν

Ο Τραμπ συνέστησε στην Ιαπωνή πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι να αποφεύγει κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την Κίνα για την Ταϊβάν, μετά από συνομιλία του με τον Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με WSJ και πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.