ΓΔ: 2478.68 -1.33% Τζίρος: 27.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:10:34
Στενό του Ορμούζ πλοία

Η Λιθουανία στέλνει έως 40 στρατιώτες στα Στενά του Ορμούζ με ΗΠΑ

Η Λιθουανία σχεδιάζει να στείλει μέχρι και 40 στρατιώτες και προσωπικό για να στηρίξει τις ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με σημερινή πρόταση του Κρατικού Συμβουλίου Άμυνας υπό τον πρόεδρο της χώρας.

Η Λιθουανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποστείλει έως 40 στρατιώτες και μέλη προσωπικού για να συνδράμουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στα Στενά του Ορμούζ. Η πρόταση κατατέθηκε στη βουλή από το Κρατικό Συμβούλιο Άμυνας της χώρας, το οποίο ηγείται ο πρόεδρος της Λιθουανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Δεν τίθεται θέμα άρσης απαγόρευσης F35 στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αρθεί η απαγόρευση για προμήθεια F35 από την Τουρκία και απαιτείται νέα απόφαση του Κογκρέσου. Τόνισε επίσης πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι άριστες και τα εθνικά δίκαια αδιαπραγμάτευτα.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Υπό εξέταση η μόνιμη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων

Η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Λιθουανία παραμένει αβέβαιη, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει προσδιορίσει πότε και πόσοι στρατιώτες θα αντικαταστήσουν όσους αποχωρούν, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Θα απαντήσουμε με ισχυρότερα χτυπήματα στις ουκρανικές επιθέσεις

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως η Μόσχα θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις με ισχυρά αντίποινα και αυξημένη ένταση, καθώς αγνοεί εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις μετά από πλήγματα σε ρωσικές υποδομές που προκαλούν ελλείψεις καυσίμων.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ερώτηση για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενώσεων Αποστράτων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ζητά συνολική αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των Ενώσεων Αποστράτων, θέτοντας ζητήματα συνταγματικότητας, εκπροσώπησης και δημοκρατικής νομιμοποίησης πλέον.