ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Το κτίριο της Κνεσέτ

Ισραήλ: Απέλαση δύο ακτιβιστών που συνελήφθησαν από τον Στολίσκο

Το Ισραήλ απέλασε δύο ακτιβιστές, έναν Ισπανό και έναν Βραζιλιάνο, για συμμετοχή στον «Στολίσκο για τη Γάζα». Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας και παράνομης δράσης. Δεν διευκρινίστηκε η χώρα απέλασής τους.

Το Ισραήλ προχώρησε σήμερα στην απέλαση του Ισπανού Σαΐφ Άμπου Κέσεκ και του Βραζιλιάνου Τιάγκο Άβιλα, μετά την ολοκλήρωση έρευνας σχετικά με τη συμμετοχή τους στον «Στολίσκο για τη Γάζα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται το Reuters.

Όπως ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, ο Άμπου Κέσεκ θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο Άβιλα κατηγορείται για παράνομη δραστηριότητα. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο δεν προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τις χώρες στις οποίες απελάθηκαν τα δύο άτομα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν παρουσιάζει στις ΗΠΑ σχέδιο αφοπλισμού Χεζμπολάχ και ζητά στήριξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν θα παρουσιάσει στον Ντόναλντ Τραμπ σχέδιο αφοπλισμού της Χεζμπολάχ και αποχώρησης ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί ποτέ στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί στις ΗΠΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του δημάρχου Νέας Υόρκης που άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο λόγω νομικών διαδικασιών.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο συγχαίρει τον Λίβανο για το βήμα προς ειρήνη

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο συνεχάρη τον Λίβανο για τα βήματα προς την ειρήνη, συζητώντας με τον πρόεδρο Αούν στην Ουάσιγκτον. Τόνισε τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου κατά του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι

Το γραφείο Νετανιάχου επέκρινε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μαμντάνι για δηλώσεις περί πιθανής σύλληψης του πρωθυπουργού στο ΟΗΕ, καλώντας τον να ασχοληθεί με τα ζητήματα της πόλης και κατηγορώντας τον για αποπροσανατολισμό.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κατζ προειδοποιεί για σκληρά αντίποινα εάν το Ιράν πλήξει το Ισραήλ

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τόνισε πως σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης, η χώρα θα απαντήσει δυναμικά. Η Ιορδανία ανακοίνωσε την κατάρριψη τριών ιρανικών πυραύλων, χωρίς να υπάρξουν ζημιές ή τραυματισμοί.
αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού στο Ισραήλ λόγω έντασης με Ιράν

Το Ισραήλ πρόκειται να παραλάβει επιπλέον αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, καθώς εντείνονται οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός.