ΓΔ: 2694.03 -1.62% Τζίρος: 170.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:46:40
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με φόντο την αμερικανική σημαία.

Ο Τραμπ ζητά από το Ιράν άμεση συμφωνία μετά την επίθεση στο Ορμούζ

Ο Τραμπ απείλησε αυστηρά το Ιράν με σκληρότερα αντίποινα αν δεν συνάψει άμεσα συμφωνία με τις ΗΠΑ, σχολιάζοντας τις ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικά αντιτορπιλικά και καυχήθηκε για την εύκολη αναχαίτιση πυραύλων και drones.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα διατάξει «βίαια» αντίποινα εναντίον του Ιράν, αν η Τεχεράνη δεν υπογράψει «γρήγορα» συμφωνία με τις ΗΠΑ, έπειτα από ιρανικές επιθέσεις εναντίον τριών αμερικανικών αντιτορπιλικών στο στενό του Χορμούζ.

«Εκτοξεύτηκαν πύραυλοι εναντίον των αντιτορπιλικών μας και αναχαιτίστηκαν εύκολα. Στάλθηκαν drones και απανθρακώθηκαν στον αέρα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος μέσω της πλατφόρμας Truth Social, περιγράφοντας την αμερικανική απάντηση στις επιθέσεις.

«Όπως ακριβώς τους ρίξαμε νοκ άουτ για άλλη μια φορά σήμερα, θα τους χτυπήσουμε πολύ πιο σκληρά και πολύ πιο βίαια στο μέλλον, αν δεν υπογράψουν συμφωνία, και γρήγορα!», πρόσθεσε ο ρεπουμπλικάνος ηγέτης, πληκτρολογώντας την τελευταία λέξη με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απέρριψε την πρόταση του Ιράν για το στενό του Ορμούζ

Ο Τραμπ απέρριψε πρόταση του Ιράν για επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ και τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ βγαίνουν κερδισμένες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο και τότε οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σημαντικά, τονίζοντας ότι ο κόσμος το έχει καταλάβει.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύσταση σε πολίτες να αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή

Οι αμερικανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή προειδοποίησαν τους Αμερικανούς για πιθανή κλιμάκωση του πολέμου και τους συνέστησαν να προετοιμαστούν για αποχώρηση, ενώ η Ουάσιγκτον εξετάζει νέα πλήγματα στο Ιράν χωρίς να έχει δοθεί ακόμη διαταγή.