ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επίθεση στη Βηρυτό

Ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό με στόχο ηγετικό μέλος της Χεζμπολάχ

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, με το ANI να αναφέρει ισχυρή έκρηξη και πως πρόκειται για την πρώτη επίθεση μετά την εκεχειρία της 17ης Απριλίου.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα νότια προάστια της Βηρυτού, περιοχή που αποτελεί προπύργιο της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI. Το πρακτορείο είχε μεταδώσει νωρίτερα πληροφορίες για ισχυρή έκρηξη στην περιοχή.

Πρόκειται για την πρώτη επιδρομή από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία στις 17 Απριλίου, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το ANI. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ο βομβαρδισμός στόχευσε συγκεκριμένη συνοικία των νοτίων προαστίων.

«Η ισραηλινή αεροπορία στόχευσε τη συνοικία Γομπεϊρί», ανέφερε χαρακτηριστικά το ANI, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις ζημιές ή τα πιθανά θύματα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι ο στρατός έπληξε υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ, του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου. Η επιχείρηση, σύμφωνα με τον ίδιο, στόχευε στην εξουδετέρωση του διοικητή της δύναμης Ραντουάν στη Βηρυτό.

«Ο στρατός μόλις πριν από λίγο έπληξε τον διοικητή της δύναμης Ραντουάν στη Βηρυτό», ανέφερε ο Νετανιάχου σε κοινή ανακοίνωση με τον υπουργό Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση είχε ως στόχο να τον εξουδετερώσει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα μετά τις φονικές επιθέσεις στο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για αντίποινα μετά τις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο και καλεί τη Βηρυτό να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι θα απαντήσει κατάλληλα για την υπεράσπιση του Λιβάνου.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε Βηρυτό, Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιδρομές στον Νότιο Λίβανο λόγω παραβίασης κατάπαυσης πυρός

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα στον νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, κατηγορώντας τη για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός, ενώ στη Ρώμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου. Δόθηκε εντολή εκκένωσης χωριού.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Έβδομος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ διεξάγεται στη Ρώμη

Ξεκινούν στη Ρώμη νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου με στόχο τη σταδιακή αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο και την ανάπτυξη λιβανικών στρατευμάτων, στο πλαίσιο συμφωνίας υπό όρους αφοπλισμού της Χεζμπολάχ.