ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία με μονοσέλιδο μνημόνιο

Οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου και νέο πλαίσιο πυρηνικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πηγές του Axios. Απαντήσεις αναμένονται μέσα σε 48 ώρες, χωρίς ακόμη τελική συμφωνία.

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Ιράν, βάσει μνημονίου κατανόησης μίας σελίδας που στοχεύει στον τερματισμό του πολέμου και στη δημιουργία πλαισίου για περαιτέρω διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

 Την πληροφορία αυτή μεταδίδει δημοσίευμα του Axios, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους και δύο ακόμη πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν απαντήσεις για σειρά κρίσιμων ζητημάτων εντός των επόμενων 48 ωρών. Αν και καμία οριστική συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί, εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ σε μια κατ’ αρχήν συνεννόηση μετά την έναρξη του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα θα επέλθει το τέλος του πολέμου με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει σύντομα, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο. Τόνισε πως στόχος είναι να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων, ενώ απέκλεισε επίθεση των ΗΠΑ πριν τις εκλογές.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για χρήση της "μητέρας όλων των βομβών" κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια βομβαρδισμών με τη «μητέρα όλων των βομβών» κατά ιρανικών στόχων αν το διατάξει ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. Η χρήση της ενδέχεται να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Προειδοποίηση γρήγορης απάντησης στις ΗΠΑ για επέμβαση στη Υεμένη

Ανώτατος αξιωματούχος των Χούθι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν άμεση και επώδυνη απάντηση αν επέμβουν στη σύγκρουση στην Υεμένη. Κάλεσε, επίσης, απομάκρυνση εργαζομένων από σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν να μειώσει τον εμπλουτισμό ουρανίου για λήξη του πολέμου

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε πως το Ιράν οφείλει να μειώσει ουσιαστικά την ικανότητα εμπλουτισμού ουρανίου για να ικανοποιήσει τις ΗΠΑ και να υπάρξει κατάπαυση του πυρηνικού προγράμματος.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστή σύσκεψη του Τραμπ με συμβούλους του για Ιράν και Υεμένη

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μυστική σύσκεψη στο Καμπ Ντέιβιντ για τον πόλεμο στο Ιράν και τους Αντάρτες Χούθι, υπό τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, χωρίς επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση Τραμπ.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανοικτή επιστολή Φρουρών Επανάστασης προς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν καλούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να απορρίψουν τις πολιτικές Τραμπ και να δεχτούν ειρηνική συνύπαρξη, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή που επικρίνει τη στήριξη σε Ισραήλ και πολέμους.