ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Μετά από τέσσερις μήνες ανοίγει και πάλι η Disneyland στο Παρίσι

Η γαλλική θυγατρική Disney ανακοίνωσε ότι τα δύο θεματικά της πάρκα - το Πάρκο Ντίσνεϊλαντ και το Πάρκο Γουόλ Ντίσνεϊ Στούντιος που έκλεισαν στις 14 Μαρτίου, θα ξανανοίξουν «σταδιακά» από τις 15 Ιουλίου.

Έπειτα από τέσσερις μήνες που παρέμεινε κλειστή, η Disneyland στο Παρίσι θα ανοίξει ξανά τις πύλες της σταδιακά για το κοινό από τις 15 Ιουλίου, με μια δυνατότητα υποδοχής περιορισμένη και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όσους επισκέπτες είναι ηλικίας άνω των 11 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώτος ιδιωτικός τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη.

Το διάσημο πάρκο ψυχαγωγίας που δεν ανακοινώνει πλέον τον αριθμό των επισκεπτών του από το 2015, χρονιά όπου είχε δεχτεί 14,8 εκατ. επισκέπτες, βρίσκεται στη Μαρν-Λα-Βαλέ, στην περιφέρεια του Παρισιού, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία.

Σήμερα, η γαλλική θυγατρική της The Walt Disney Company ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα δύο θεματικά της πάρκα -- το Πάρκο Ντίσνεϊλαντ και το Πάρκο Γουόλ Ντίσνεϊ Στούντιος -- που έκλεισαν στις 14 Μαρτίου, θα ξανανοίξουν «σταδιακά» από τις 15 Ιουλίου «με περιορισμένη δυνατότητα υποδοχής», χωρίς να διευκρινίζει την επιλεγείσα χωρητικότητα.

Η κράτηση εισιτηρίου ή διαμονής θα είναι υποχρεωτική και θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Οι εργαζόμενοι όπως και οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους της Ντίσνεϊλαντ, όπου έχουν ενισχυθεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας", διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Για να ληφθούν υπόψη οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες, κυρίως της κοινωνικής αποστασιοποίησης, ένας ορισμένος αριθμός «εμπειριών, θεαμάτων και εκδηλώσεων δεν θα διοργανωθεί ή μπορεί να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της επαναλειτουργίας σε συνάρτηση με την εξέλιξη των μέτρων ασφάλειας, υγείας και των συστάσεων των δημοσίων αρχών», διευκρινίζει η Disneyland Paris.

Μεταξύ άλλων, η διάσημη παρέλαση με τα θεματικά άρματα και τα πρόσωπα της Ντίσνεϊ πάνω σε αυτά ή γύρω από αυτά, και το νυκτερινό θέαμα "Disney Illuminations" με τις φαντασμαγορικές φωταψίες, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και θα επιστρέψουν πολύ αργότερα".

Οι "συναντήσεις" με τις μασκότ της Ντίσνεϊ επίσης θα «ανασταλούν προσωρινά παρότι οι μασκότ θα βρίσκονται στο πάρκο για να διασκεδάζουν τους θεατές».

Όσον αφορά τη διαμονή, ένα πρώτο ξενοδοχείο (το Disney's Newport Bay Club) ξανανοίγει από τις 15 Ιουλίου και άλλα θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο δύο μεταξύ αυτών (το Sequoia Lodge και το Davy Crockett Ranch) «θα ξανανοίξουν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα», υπογραμμίζει ο όμιλος.

«Ανυπομονούμε να ανοίξουμε ξανά τα πάρκα μας στους επισκέπτες», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Disneyland Paris Νατάσα Ραφάλσκι, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση που επισημαίνει «τη θετική δυναμική των πολλών επαναλειτουργιών υπηρεσιών στη βιομηχανία του τουρισμού στην Ευρώπη».

Η Disneyland Paris απασχολεί περισσότερους από 17.000 εργαζόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι θα ανοίξει τις πύλες της στις 17 Ιουνίου

Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, η Disneyland Paris, που απασχολεί 17.000 υπαλλήλους, είχε παραμείνει κλειστό από τις 13 Μαρτίου ως τις 15 Ιουλίου τον περασμένο χρόνο και ξαναέκλεισε στις 30 Οκτωβρίου.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Γαλλίας-Ομάν για αποναρκοθέτηση Ορμούζ ανακοίνωσε ο Μακρόν

Γαλλία και Ομάν συνεργάζονται για αποκλιμάκωση εντάσεων στη Μέση Ανατολή και αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ, ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη διέλευση πλοίων, όπως ανακοίνωσε ο Μακρόν μετά τη συνάντησή του με τον σουλτάνο του Ομάν.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ανησυχία για επιπτώσεις του καύσωνα στην υγεία και το περιβάλλον

Ο καύσωνας στη Γαλλία υποχωρεί, με ανησυχία για ενδεχόμενη επάνοδο. Αυξήθηκαν οι θάνατοι, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Οι αρχές τονίζουν τις σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον λόγω κλιματικής αλλαγής.
Συντρίμμια αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Γαλλία: 11 νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους

Ένα μικρό αεροσκάφος εκπαιδευτικής σχολής αλεξιπτωτιστών συνετρίβη στη βορειοανατολική Γαλλία, σκοτώνοντας και τα 11 άτομα που επέβαιναν. Το δυστύχημα συνέβη κοντά σε οικιστική περιοχή, μετά από βλάβη του αεροσκάφους.
aerodromio-aeroskafos-aeroplano
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Γαλλία: 11 νεκροί από πτώση αεροσκάφους στα βορειοανατολικά

Έντεκα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός συντριβής αεροσκάφους αλεξιπτωτιστών στην Τομπλέν της βορειοανατολικής Γαλλίας. Στο σημείο μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.