ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου

Αούν: Πρώτα συμφωνία ασφαλείας με Ισραήλ, μετά συνάντηση με Νετανιάχου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, τόνισε πως προϋπόθεση για συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου αποτελεί πρώτα μια συμφωνία ασφαλείας και η παύση της ισραηλινής επιθετικότητας κατά του Λιβάνου.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν δήλωσε ότι μια συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρεται ότι ο Αούν επανέλαβε πως «η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για μια συνάντηση» με τον Ισραηλινό ηγέτη, τονίζοντας πως πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία ασφαλείας.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα για τη Βηρυτό παραμένει «η παύση της ισραηλινής επιθετικότητας» κατά του Λιβάνου, επισημαίνοντας την ανάγκη για σταθερότητα και προστασία της εθνικής κυριαρχίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός διαπραγματευτής απειλεί αμερικανικούς στόχους για τον Λίβανο

Ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε ότι, μετά τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν και τις επιθέσεις στο Λίβανο, αμερικανικές βάσεις και ισραηλινά στοιχεία στη Μ. Ανατολή γίνονται νόμιμοι στόχοι.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγεσία Λιβάνου προς Ιράν: Μην παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μας

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Ζοζέφ Αούν προειδοποιεί το Ιράν να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη χώρα του, τονίζοντας ότι μόνο ο διάλογος και η διπλωματία μπορούν να οδηγήσουν σε λύση με τη Χεζμπολάχ μετά την αποτυχία κατάπαυσης του πυρός.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ζητούν αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Οι Φρουροί της Επανάστασης ζήτησαν την άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον Λίβανο, υπογραμμίζοντας πως η υποστήριξη της λιβανέζικης αντίστασης είναι καθήκον, σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού Καάνι.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Υπ. Ασφάλειας Ισραήλ: «Σοβαρό λάθος» η συμφωνία εκεχειρίας με τον Λίβανο

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επέκρινε ως «σοβαρό λάθος» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένων συμβουλών προς τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Επίθεση σε στρατόπεδο στο βόρειο Ισραήλ ανακοίνωσε η οργάνωση

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίθεση με drones σε στρατιωτική βάση στη βόρεια Ισραήλ, ενώ επεσήμανε πως συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά ισραηλινών δυνάμεων στον νότιο Λίβανο, παρά την εύθραυστη εκεχειρία που ισχύει από 2 Μαρτίου.