ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για το ζήτημα των στρατευμάτων στη Γερμανία

Το ΝΑΤΟ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της απόφασης μείωσης στρατευμάτων, ενώ τονίζει την ανάγκη περισσότερων ευρωπαϊκών επενδύσεων στην άμυνα.

Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειες της απόφασης της Ουάσιγκτον σχετικά με τη μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του ΝΑΤΟ, Άλισον Χαρτ.

Η Χαρτ επισήμανε ότι οι δύο πλευρές εργάζονται από κοινού ώστε να καθοριστεί η μελλοντική διάταξη των αμερικανικών δυνάμεων στη Γερμανία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η συγκεκριμένη προσαρμογή υπογραμμίζει την ανάγκη η Ευρώπη να συνεχίσει να επενδύει περισσότερα στην άμυνα και να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την κοινή μας ασφάλεια».

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος μετά τη συμφωνία των Συμμάχων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, όπου αποφασίστηκε η επένδυση του 5% του ΑΕΠ κάθε χώρας στην άμυνα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Συμμαχία παραμένει βέβαιη για την ικανότητά της να διασφαλίσει την αποτροπή και την άμυνα, επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται η πορεία προς μια ισχυρότερη Ευρώπη μέσα σε ένα ισχυρότερο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, περίπου 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να αποχωρήσουν από τη Γερμανία μέσα στον επόμενο χρόνο, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής αναδιάταξης των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση μελών του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το ΝΑΤΟ ξεκινά στρατηγικό σχεδιασμό αποστολής στην Αρκτική

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αποστολή Αρκτικός Φρουρός, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του SHAPE. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, καθώς η διαδικασία βρίσκεται στην αρχή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε γγ ΝΑΤΟ: Χρειάζεται επιπλέον στήριξη αντιαεροπορικής άμυνας

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον γγ του ΝΑΤΟ Ρούτε για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας με περισσότερους πυραύλους. Ο Ρούτε τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει τρόπους άμεσης στήριξης της χώρας.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Τριπλασιάζεται η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας

Η Δανία αύξησε τη στρατιωτική θητεία σε 11 μήνες, συμπεριλαμβάνοντας και τις γυναίκες, λόγω της ρωσικής απειλής. Η αλλαγή ισχύει από φέτος για 1.600 νέους που ξεκίνησαν την υπηρεσία τους, ανακοίνωσαν οι αρχές.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Συμμαχία Ετοιμότητας: Το νέο στρατηγικό πλάνο του ΝΑΤΟ

Η Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα δίνει έμφαση στην ενίσχυση της αποτροπής με συνδυασμό στρατιωτικής ισχύος, τεχνολογικής ανάπτυξης, ετοιμότητας και ανθεκτικότητας για τη διατήρηση του πλεονεκτήματος.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, καταστροφή το να μη μιλάμε με την Τουρκία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διεμήνυσε ότι το casus belli δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τόνισε πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, με ισχυρή θέση, ενίσχυση εξοπλισμών και ενεργό ρόλο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.