ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γερμανικό Κοινοβούλιο

Γερμανία: Δέσμευση για άμυνα της Βαλτικής απέναντι στη Ρωσία

Με σαφές μήνυμα ενότητας και αποτροπής, το Βερολίνο δηλώνει σε θέση να υπερασπιστεί τη Βαλτική περιοχή, ενισχύοντας την παρουσία του ΝΑΤΟ απέναντι στις ρωσικές απειλές.

Η Γερμανία διαμηνύει την ετοιμότητά της να προστατεύσει την περιοχή της Βαλτικής, υιοθετώντας ενιαία και υπεύθυνη στάση απέναντι στις απειλές της Ρωσίας. Η τοποθέτηση αυτή έγινε από τον υπουργό Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος χαρακτήρισε τη Ρωσία ως «την πιο σημαντική και άμεση απειλή» για το ΝΑΤΟ.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Μόνιμης Περιοχής Επιμελητιακής Υποστήριξης στη Ρούκλα της Λιθουανίας, ο κ. Πιστόριους υπογράμμισε τη δέσμευση της Γερμανίας για ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Συμμαχίας. Συγκεκριμένα, περίπου 2.000 Γερμανοί στρατιώτες αναμένεται να υπηρετούν στη Λιθουανία έως τα μέσα του 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιγαίο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ξεκινούν μικρές στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα μειωμένης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Βαλτική, με 20 πλοία από 15 χώρες. Η μείωση οφείλεται σε ανακατανομές δυνάμεων, αλλά παραμένει μήνυμα ενότητας έναντι της Ρωσίας.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Απαραίτητη η ενίσχυση αντιαεροπορικής άμυνας λόγω Ρωσίας

Η Ρωσία συνεχίζει τις παραβιάσεις εναέριου χώρου στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ωθώντας 14 ηγέτες να ζητήσουν ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και μεγαλύτερη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, καταδικάζοντας τις προκλητικές ρωσικές ενέργειες.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Προειδοποίηση στην Ευρώπη για φιλοξενία γαλλικών πυρηνικών βομβαρδιστικών

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι ευρωπαϊκές χώρες που θα φιλοξενήσουν γαλλικά στρατηγικά βομβαρδιστικά με πυρηνικές δυνατότητες θα γίνουν στόχοι σε περίπτωση σύγκρουσης, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια ΝΑΤΟ στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.
Συγκέντρωση μελών του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το ΝΑΤΟ ξεκινά στρατηγικό σχεδιασμό αποστολής στην Αρκτική

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αποστολή Αρκτικός Φρουρός, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του SHAPE. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, καθώς η διαδικασία βρίσκεται στην αρχή.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Πιθανή επίθεση Ρωσίας σε μέλος ΝΑΤΟ έως το 2029, λέει ο Βάντεφουλ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να είναι έτοιμη για επίθεση κατά χώρας του ΝΑΤΟ έως το 2029, ενώ επισήμανε πως η υβριδική απειλή αποτελεί ήδη πραγματικότητα και όχι μακρινή ανησυχία.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί υπουργοί: Ψυχραιμία, ενότητα και ισχυρό ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία

Ο ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τόνισε την ανάγκη ψυχραιμίας και ενότητας στις ρωσικές προκλήσεις, ζητώντας στενότερη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ. Τα περιστατικά με drones θεωρούνται σκόπιμες επιθέσεις που απαιτούν αποφασιστική αντίδραση.