Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, προειδοποίησε ότι το 2026 «θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών» σε όλα τα μέτωπα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός.
Όπως ανέφερε, «από τις 7 Οκτωβρίου (2023) ο στρατός συμμετέχει σε μια εκστρατεία που συνεχίζεται σε αρκετά μέτωπα». Τόνισε ότι οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και συναγερμό απέναντι στο ενδεχόμενο επανάληψης σφοδρών συγκρούσεων, επισημαίνοντας πως «το 2026 θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών σε καθένα από αυτά τα μέτωπα».
Ο αντιστράτηγος Ζαμίρ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την ισραηλινή κοινωνία. Υπογράμμισε ότι «η εθνική επιταγή είναι να αυξηθεί ο αριθμός νεοσυλλέκτων και πολεμιστών, και εμείς θα επιμείνουμε σε αυτό».