ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ΗΠΑ δρόμος

Ο Τραμπ απομακρύνθηκε άμεσα μετά από πυροβολισμούς σε επίσημο δείπνο

Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε άμεσα από το ετήσιο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, μετά από πυροβολισμούς. Συνελήφθη ο ύποπτος, ενώ εκκενώθηκε ο χώρος με παρόντα μέλη της κυβέρνησης.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε εσπευσμένα το βράδυ του Σαββάτου από τον χώρο όπου διεξαγόταν το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη, σύμφωνα με αξιωματούχους των σωμάτων ασφαλείας και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το ετήσιο δείπνο πραγματοποιούνταν σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων. Οι παριστάμενοι απομακρύνθηκαν άμεσα από την αίθουσα, ανάμεσά τους και μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.

Επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο σημειώθηκε ενώ ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο δείπνο. Ο «δόκτωρ Οζ», που ήταν παρών, δήλωσε ότι «ακούστηκαν πυρά» στον χώρο της εκδήλωσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το ξενοδοχείο, ενώ ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας. Η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (WHCA) διοργανώνει κάθε χρόνο το μεγάλο αυτό πολιτικό και μιντιακό γεγονός.

Από την επιστροφή του στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2025, ο πρόεδρος Τραμπ έχει εντείνει τις λεκτικές και δικαστικές επιθέσεις του κατά του Τύπου. Παράλληλα, η επιρροή συμμάχων του στα ΜΜΕ έχει ενισχυθεί, ιδιαίτερα μετά την εξαγορά της Warner Bros Discovery (WBD) από την Paramount Skydance, εταιρεία που ανήκει στους επιχειρηματίες Έλισον, προσκείμενους στον Τραμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος, αγνοώντας μια παράδοση που τηρείται από τη δεκαετία του 1920, δεν είχε παραστεί ποτέ στο δείπνο της Ένωσης κατά τη διάρκεια της θητείας του. Η εκδήλωση συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκπροσώπους των ΜΜΕ, πολιτικούς και επιχειρηματίες, με στόχο –μεταξύ άλλων– τη συγκέντρωση κεφαλαίων για δημοσιογραφικά ταμεία, υποτροφίες και βραβεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη ενόπλου σε γήπεδο γκολφ του Τραμπ πριν επίσκεψη Μπάιντεν

Ένοπλος άνδρας συνελήφθη την Κυριακή σε γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια, λίγο πριν αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου, καθώς κινήθηκε ύποπτα και φωτογράφιζε μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ορίζει τον Λανς Σρόγερ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας ICE

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικού της Οκλαχόμα, ως νέου επικεφαλής της ICE, διαδεχόμενου τον Τοντ Λάιονς. Ο Σρόγερ διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλος επιτέθηκε σε δεξίωση με παρόντα τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «εν δυνάμει δολοφόνο» τον ένοπλο που συνελήφθη όταν προσπάθησε να παραβιάσει δεξίωση με παρόντα τον ίδιο. Τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται η Δημοκρατία από τέτοιες ενέργειες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 23χρονης στα Καμίνια για κλοπές 130.000 ευρώ από συμμορία

Η Δίωξη Πειραιά εξάρθρωσε ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στην Αττική. Συνελήφθη 23χρονη στα Καμίνια, ενώ ένα ακόμη μέλος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. Έκλεβαν σπίτια και πωλούσαν τα τιμαλφή σε ενεχυροδανειστήριο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κλοπές πορτοφολιών

Στη Σαντορίνη συνελήφθησαν δύο γυναίκες 29 και 30 ετών, ρουμανικής καταγωγής, για κλοπές πορτοφολιών σε πολυσύχναστα σημεία. Στο κατάλυμά τους εντοπίστηκαν κλοπιμαία, ενώ η αστυνομία διερευνά και δεύτερη περίπτωση κλοπής.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, μετά από συνομιλίες με δημοσιογράφους. Το Κρεμλίνο απέρριψε ως ψευδείς τις φήμες περί επίθεσης και χαρακτήρισε "ιστορίες τρόμου" τα σχετικά δημοσιεύματα.