ΓΔ: 2708.66 0.26% Τζίρος: 206.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:50:36
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Ο Τραμπ ορίζει τον Λανς Σρόγερ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας ICE

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικού της Οκλαχόμα, ως νέου επικεφαλής της ICE, διαδεχόμενου τον Τοντ Λάιονς. Ο Σρόγερ διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως επέλεξε τον Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικό στην Οκλαχόμα, για τη θέση του νέου επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης (ICE). Η υπηρεσία έχει δεχθεί έντονη κριτική στις ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις σύλληψης και απέλασης παράτυπων μεταναστών.

«Ο Λανς έχει πάνω από 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου στην Οκλαχόμα», ανέφερε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, προσθέτοντας ότι διαθέτει «δεκαετίες εμπειρίας στη φυλάκιση των χειρότερων εγκληματιών».

Ο Σρόγερ, που σήμερα είναι σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, θα διαδεχθεί τον Τοντ Λάιονς. Ο Λάιονς είχε διοριστεί από τον Τραμπ υπηρεσιακός επικεφαλής της ICE τον Μάρτιο του 2025 και παραιτήθηκε τον Μάιο του 2026, λίγο μετά την απομάκρυνση της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ.

Η τοποθέτηση του Σρόγερ πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Ωστόσο, από το 2017 όλοι οι διευθυντές της ICE έχουν αναλάβει καθήκοντα ως υπηρεσιακοί, χωρίς επίσημη επικύρωση.

«Έχουν περάσει 11 χρόνια (σ.σ. από τον Δεκέμβριο του 2014) από τότε που το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) είχε έναν διευθυντή της ICE εγκεκριμένο από τη Γερουσία», σημείωσε ο υπουργός Μαρκγουέιν Μάλιν, καλώντας τη Γερουσία να εγκρίνει γρήγορα τον διορισμό του Σρόγερ.

Επικρίσεις και αντιδράσεις

Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έθεσε εκ νέου ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Παράλληλα, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι οι πολιτικές αυτές περιορίζουν τις πολιτικές ελευθερίες και δημιουργούν ένα μη ασφαλές περιβάλλον για τις μειονότητες.

Η ICE έχει κατηγορηθεί για τη χρήση βίαιων μεθόδων. Τον Ιανουάριο, στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Μινεσότα, ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο αμερικανούς πολίτες, τον Άλεξ Πρέτι και τη Ρενέ Γκουντ, γεγονός που προκάλεσε ευρεία κοινωνική κατακραυγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη ενόπλου σε γήπεδο γκολφ του Τραμπ πριν επίσκεψη Μπάιντεν

Ένοπλος άνδρας συνελήφθη την Κυριακή σε γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια, λίγο πριν αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου, καθώς κινήθηκε ύποπτα και φωτογράφιζε μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλος επιτέθηκε σε δεξίωση με παρόντα τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «εν δυνάμει δολοφόνο» τον ένοπλο που συνελήφθη όταν προσπάθησε να παραβιάσει δεξίωση με παρόντα τον ίδιο. Τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται η Δημοκρατία από τέτοιες ενέργειες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επιδιώκει συνάντηση με Τραμπ και συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να συναντήσει τον Τραμπ μέσα στον μήνα, ώστε να συζητήσουν πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας, την ώρα που η Ουκρανία πλήττεται από ρωσικές επιθέσεις και έχει έλλειψη σχετικών αποθεμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.