ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πανοραμική της Βηρυτού
Φώτο: Shutterstock

Λίβανος: Ζητά παράταση της εκεχειρίας στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Ο Λίβανος θα ζητήσει στις συνομιλίες με το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον παράταση της εκεχειρίας, με στόχο τη διακοπή των επιχειρήσεων και την αυστηρή τήρηση της συμφωνίας.

Ο Λίβανος προτίθεται να ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για έναν μήνα, στις συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μεθαύριο Πέμπτη με το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με επίσημη πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι «ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα, αυστηρή τήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας και διακοπή των ισραηλινών επιχειρήσεων βομβαρδισμών και ανατινάξεων σε περιοχές όπου έχει παρουσία».

Ο πρόεδρος Ζοζέφ Αούν δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές για την παράταση της εκεχειρίας», η οποία λήγει την Κυριακή, προσθέτοντας πως στόχος είναι να επεκταθεί τουλάχιστον για άλλες δέκα ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα νεκροί, μεταξύ τους παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Δεκαένα νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, είναι ο απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών σε δύο χωριά στον νότιο Λίβανο, στη βαρύτερη επίθεση μετά τον Ιούνιο. Τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα κατά της Χεζμπολά.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Πλήξαμε το λιβάνεζικο χωριό για να σκοτώσουμε διοικητή της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή στο χωριό Ανσάρ, όπου σκοτώθηκαν επτά άτομα, στόχος ήταν διοικητής της Χεζμπολάχ που επίσης σκοτώθηκε. Επιβεβαιώθηκε ότι μαζί του ήταν και η οικογένειά του, χωρίς να αποτελεί στόχο.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότο, νέος απολογισμός

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι επιθέσεις, οι φονικότερες από τον Ιούνιο, προκάλεσαν θύματα σε Ανσάρ και Ντέιρ Ελ Ζαχράνι, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες.
Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα μετά τις φονικές επιθέσεις στο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για αντίποινα μετά τις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο και καλεί τη Βηρυτό να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι θα απαντήσει κατάλληλα για την υπεράσπιση του Λιβάνου.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Καταδίκη της Βηρυτού για καταστροφές στον νότο από Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, κατήγγειλε τις συστηματικές καταστροφές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, τονίζοντας πως οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν σοβαρά τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.