ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου ενωμένες, σύμβολο διπλωματίας ή σύγκρουσης.

Νετανιάχου: Εκεχειρία 10 ημερών με Λίβανο, χωρίς απόσυρση στρατού

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε 10ήμερη εκεχειρία με τον Λίβανο από τα μεσάνυχτα, επισημαίνοντας ότι ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ είναι αναγκαίος για συμφωνία. Τόνισε πως τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στη νότια περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία για δεκαήμερη εκεχειρία με τον Λίβανο, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα, όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Νετανιάχου έκανε λόγο για μια «ιστορική ειρηνευτική συμφωνία με τον Λίβανο», τονίζοντας ότι ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να αποσύρει τα ισραηλινά στρατεύματα από το νότιο τμήμα της χώρας. Όπως ανέφερε, οι δυνάμεις θα παραμείνουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ύπαρξη ζώνης ασφαλείας που θα εκτείνεται έως τα σύνορα με τη Συρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Πρώτα συμφωνία ασφαλείας με Ισραήλ, μετά συνάντηση με Νετανιάχου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, τόνισε πως προϋπόθεση για συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου αποτελεί πρώτα μια συμφωνία ασφαλείας και η παύση της ισραηλινής επιθετικότητας κατά του Λιβάνου.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα και άλλες περιοχές του νότιου Λιβάνου, ενώ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ ισχύει από 17 Απριλίου.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στον Νότιο Λίβανο μετά από εντολή Νετανιάχου

Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε τουλάχιστον τέσσερις περιοχές στο νότιο Λίβανο, με στόχο υποδομές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ANI και ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ μετά την εκεχειρία στον Λίβανο

Το Ιράν ανοίγει ξανά πλήρως τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η κατάπαυση του πυρός, ενισχύοντας τις ελπίδες για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή. Η απόφαση έριξε την τιμή πετρελαίου και έφερε άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εντολή για έναρξη απευθείας συνομιλιών με Λίβανο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο, με βασικό θέμα τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και την εδραίωση ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.