ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ουκρανία: Ρωσική νυχτερινή επίθεση με 324 drones και 3 πυραύλους

Η Ρωσία εξαπέλυσε νυχτερινή επίθεση με 324 drones και τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά της Ουκρανίας, με μία νεκρή και τουλάχιστον επτά τραυματίες.

Ρωσική επίθεση με εκατοντάδες drones και τρεις βαλλιστικούς πυραύλους εξαπέλυσε η Μόσχα κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Ουκρανίας, στοχοθετώντας κυρίως λιμενικές υποδομές στα νότια της χώρας. Από τα πλήγματα σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά 324 drones και τρεις βαλλιστικούς πυραύλους. Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ή εξουδετέρωσε 309 drones, ωστόσο ορισμένα πλήγματα σημειώθηκαν σε εννέα περιοχές της χώρας.

Στη νοτιοανατολική Ουκρανία, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση στη Ντνίπρο, όπως δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεξάντρ Γκάνζα μέσω Telegram. Ο ίδιος ανέφερε ότι προκλήθηκαν ζημιές σε εννιαώροφο κτίριο κατοικιών και σε κυβερνητικό κτίριο.

Η νέα αυτή επίθεση ακολούθησε το πλήγμα με πύραυλο που δέχθηκε η Ντνίπρο την προηγούμενη ημέρα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 30.

Επιθέσεις και σε άλλες πόλεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Τσερκάσι από επίθεση με drones, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ιχόρ Ταμπούρετς. Στη Ζαπορίζια, μία 74χρονη γυναίκα σκοτώθηκε νωρίς το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ιβάν Φεντόροφ.

Ο Φεντόροφ ανέφερε ότι η γυναίκα, πωλήτρια σε τοπική αγορά, έχασε τη ζωή της, ενώ ζημιές υπέστησαν χώρος στάθμευσης, επιχειρήσεις και γειτονικά κτίρια κατοικιών.

Στην Οδησσό, στόχος επίθεσης με drones έγινε το λιμάνι της πόλης, με τον κυβερνήτη της επαρχίας Όλεχ Κιπέρ να κάνει λόγο για ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια και αποθήκες. Παράλληλα, αξιωματούχοι της επαρχίας του Κιέβου ανέφεραν επίσης επίθεση με drones.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων

Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίθεση με πυραύλους cruise σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων που στηρίζει το νέο δίκτυο δορυφορικού Ίντερνετ Starlink της Ρωσίας, ως μέτρο πίεσης για τερματισμό του πολέμου.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις για τα όπλα στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Τουρκία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από ΗΠΑ και Τουρκία για πιθανά σχέδια μεταφοράς αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ελλείψεις καυσίμων σε πολλές περιφέρειες της Μόσχας

Οι ρωσικές αρχές παραδέχονται δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων σε κάποιες περιοχές λόγω ουκρανικών επιθέσεων σε διυλιστήρια και λαμβάνονται μέτρα για ενίσχυση των παραδόσεων στις πιο ευάλωτες περιφέρειες.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό εργοστάσιο αερίου Novatek στη Βαλτική

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίθεση στο ρωσικό εργοστάσιο φυσικού αερίου Novatek στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, προκαλώντας ζημιές σε δύο μονάδες και πυρκαγιά. Το εργοστάσιο αποτελεί βασικό κόμβο εξαγωγών στη Βαλτική.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απορρίπτει κατάπαυση στη Μαύρη Θάλασσα και εντείνει τις επιθέσεις

Η Ρωσία απέρριψε κατάπαυση πυρός με Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα, με τον Λαβρόφ να τονίζει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες καταστροφής δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο, χαρακτηρίζοντας τα ημίμετρα ως άσκοπα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση πυρός σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ουκρανία πρότεινε μέσω τρίτης χώρας στη Ρωσία την αμοιβαία παύση επιθέσεων σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με το Reuters, η Μόσχα δεν έχει ακόμα απαντήσει στην πρόταση του Κιέβου.