ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνεται στο κοινό με σημαίες της Ουκρανίας και Τουρκίας στο φόντο.

Ουκρανία: Η Ρωσία επέστρεψε 175 αιχμάλωτους πολέμου και 7 αμάχους

Η Ουκρανία καλωσόρισε 175 στρατιώτες και επτά αμάχους που απελευθερώθηκαν από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι κρατούνταν από το 2022 και πολέμησαν σε πολλά μέτωπα.

Η Ουκρανία υποδέχθηκε 175 οπλίτες και επτά αμάχους που απελευθερώθηκαν από τη Ρωσία, σύμφωνα με δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες υπερασπίστηκαν τη χώρα τους σε διάφορα μέτωπα, από την ανατολή έως το νότο. Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς κρατούνταν στη Ρωσία από το 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ρωσικών επιθέσεων με drones στην Ουκρανία τον Απρίλιο, λέει το AFP

Τον Απρίλιο η Ρωσία εξαπέλυσε αριθμό ρεκόρ 6.583 drones κατά της Ουκρανίας, κυρίως με επιθέσεις και τη μέρα, ενώ οι πύραυλοι έφτασαν τους 141, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με ουκρανικά στοιχεία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτυπούν ρωσικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα για 4η φορά

Τέταρτη ουκρανική επίθεση drones μέσα σε μια εβδομάδα στο ρωσικό λιμάνι Τουάψε προκάλεσε πυρκαγιά σε τερματικό, χωρίς τραυματισμούς. Οι αρχές ζήτησαν να μην πίνεται νερό από τη βρύση και έκλεισαν τα σχολεία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.