ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επίθεση στη Βηρυτό
Καπνός από στρατιωτική επίθεση σε κτίρια στη Βηρυτό, Λίβανος.

Ισραήλ: 180 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε επιδρομές στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε πάνω από 180 μαχητές της Χεζμπολάχ σε μαζικές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, ενώ το λιβανέζικο Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 357 νεκρούς από τα πλήγματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι εξόντωσε περισσότερους από 180 μαχητές της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Τεχεράνης, στο πλαίσιο μαζικών και ταυτόχρονων αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο.

«Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, περισσότεροι από 180 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ εξοντώθηκαν», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός δεν θεωρείται οριστικός.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου γνωστοποίησε ότι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων από τα πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας ανέρχεται πλέον σε 357 νεκρούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Λιβάνου καταδικάζει τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας στον νότο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις και καταγράφονται θύματα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αρνείται ότι επιδιώκει εδαφικά οφέλη στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ δηλώνει πως το Ισραήλ δεν έχει εδαφικές βλέψεις στον Λίβανο και πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα αποσκοπούν αποκλειστικά στην προστασία των Ισραηλινών πολιτών.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Οι συνομιλίες με Ισραήλ στοχεύουν στη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, υπογράμμισε πως στόχος των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι ο τερματισμός του πολέμου, ενώ τόνισε ότι αληθινή προδοσία είναι να οδηγείται η χώρα σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα και άλλες περιοχές του νότιου Λιβάνου, ενώ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ ισχύει από 17 Απριλίου.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει απευθείας διαπραγματεύσεις Λιβάνου - Ισραήλ

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ τόνισε ότι η οργάνωση απορρίπτει κάθε άμεση διαπραγμάτευση Βηρυτού-Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τη «επικίνδυνη απόκλιση» που απειλεί με αστάθεια τον Λίβανο. Δεσμεύτηκε στη συνέχιση της αντίστασης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο αφήνουν 14 νεκρούς μετά την εκεχειρία

Σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, σημειώνοντας τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων μετά την πρόσφατη κατάπαυση του πυρός. Ισραήλ και Χεζμπολά αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις.