ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστική περιοχή Λιβάνου
Άποψη αστικής περιοχής στον Λίβανο με καπνό, πιθανή ένδειξη έντασης ή επεισοδίου.

13 νεκροί Λιβανέζοι αστυνομικοί σε πλήγματα Ισραήλ, λέει ο πρωθυπουργός

Δεκατρία μέλη των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότο, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις στο Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός. Η Βηρυτός ζητά προστασία και η διεθνής κοινότητα να αναλάβει δράση.

Δεκατρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου σκοτώθηκαν στον νότο της χώρας ύστερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με νέο απολογισμό. Το περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω αυξανόμενων διπλωματικών πιέσεων προς το Ισραήλ για τον τερματισμό των φονικών επιθέσεών του.

«Η οδυνηρή αυτή απώλεια το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να επιτύχουμε μια εκεχειρία που θα προστατεύσει τον Λίβανο και τον λαό μας στον νότο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Ναουάφ Σαλάμ σε ανακοίνωσή του. Οι δηλώσεις έγιναν ενώ η Ουάσινγκτον αναμένεται να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος Ζοζέφ Αούν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της για να τεθεί τέλος στις επαναλαμβανόμενες ισραηλινές επιθέσεις».

Τα πλήγματα είχαν στόχο την πόλη Ναμπατίγια, κυρίως το διοικητικό συγκρότημα στο κέντρο της, προκαλώντας τον θάνατο 13 ανθρώπων σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου κατέγραψε εκτεταμένες ζημιές στο συγκρότημα και πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τους βομβαρδισμούς.

Κλιμάκωση μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν

Μετά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο Λίβανος δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία και έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του κατά του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου της Τεχεράνης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει «καταστρέψει» περισσότερες από 4.300 υποδομές της Χεζμπολάχ από την έναρξη του πολέμου στις 2 Μαρτίου, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 1.900 ανθρώπων. Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει «εξοντώσει» πάνω από 1.400 μαχητές της σιιτικής οργάνωσης σε αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ δεν δημοσιοποιεί στοιχεία σχετικά με τις απώλειές της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις, εμμένει ο Νετανιάχου

Τέσσερις νεκροί και 51 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο τη Δευτέρα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και τρία παιδιά. Ο Νετανιάχου κατήγγειλε την απειλή της Χεζμπολάχ. Οι επιθέσεις έπληξαν διάφορες περιοχές.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο αφήνουν 14 νεκρούς μετά την εκεχειρία

Σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, σημειώνοντας τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων μετά την πρόσφατη κατάπαυση του πυρός. Ισραήλ και Χεζμπολά αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινό πλήγμα με δύο νεκρούς στον νότιο Λίβανο μετά την εκεχειρία

Ισραηλινό πλήγμα στην κοινότητα Τουλίν του νότιου Λιβάνου, μετά την παράταση εκεχειρίας, σκότωσε δύο άτομα όπως ανακοίνωσε το λιβανικό Υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός διέταξε επίσης εκκένωση χωριού στην περιοχή.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 2.387 νεκροί στον εξάβδομο πόλεμο με Ισραήλ, σύμφωνα με νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 2.387 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 7.602. Μετά την εύθραυστη εκεχειρία, διασώστες εντόπισαν νέα θύματα στα συντρίμμια βομβαρδισμένων περιοχών.