ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Κινδυνεύει να περιπλακεί η κατάσταση αν η Κίνα μπει στο Ιράν

Ο Αμερικανός αξιωματούχος Τζέιμσον Γκριρ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν σταθερές σχέσεις με την Κίνα, αλλά η εμπλοκή του Πεκίνου στο Ιράν, αντίθετα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, θα δυσκολέψει τα πράγματα.

Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ (USTR) Τζέιμσον Γκριρ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να διατηρήσουν μια σταθερή σχέση με την Κίνα. Ωστόσο, προειδοποίησε πως αν το Πεκίνο εμπλακεί στο Ιράν με τρόπο που αντιβαίνει στα συμφέροντα των ΗΠΑ, η κατάσταση θα γίνει πιο περίπλοκη.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Γκριρ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει μια εποικοδομητική συνάντηση τον επόμενο μήνα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιμπίνγκ. Τόνισε, ωστόσο, ότι παραμένουν ανοιχτές αρκετές προκλήσεις στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζήτησα από τον Σι να μην δώσει όπλα στο Ιράν, 'ανοιχτά' τα Στενά

Ο Τραμπ αποκάλυψε σε συνέντευξη ότι ζήτησε με επιστολή από τον Σι Τζινπίνγκ να μην προμηθεύει η Κίνα όπλα στο Ιράν. Ο Σι του απάντησε γραπτώς ότι η χώρα του δεν στηρίζει την Τεχεράνη με εξοπλισμό.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θέλουμε διάλογο με ΗΠΑ, στηρίζουμε Ιράν και ζητούμε εκεχειρία

Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη για συνεργασία με τις ΗΠΑ και ανοιχτή επικοινωνία, τηρώντας τις "κόκκινες γραμμές" της. Οι διμερείς σχέσεις δοκιμάζονται λόγω εμπορικών διαφορών και πρόσφατων διεθνών γεγονότων σε Βενεζουέλα και Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, αλλά όχι συμφωνία ακόμα

Οι ΗΠΑ σημείωσαν πρόοδο στις συνομιλίες με το Ιράν, σύμφωνα με τον Μάρκο Ρούμπιο, αλλά παραμένει δουλειά να γίνει. Οι επαφές με Πακιστανούς μεσολαβητές συνεχίζονται και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε ύψιστη επιφυλακή ο στρατός λόγω απειλών ΗΠΑ-Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή μετά από νέες απειλές ΗΠΑ-Ιράν, όπως δήλωσε ο αρχηγός Εγιάλ Ζαμίρ, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες εναντίον του Ιράν όσο χρειαστεί.
Καπιτώλιο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν με νέες απειλές και προειδοποιήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ξανά με βομβαρδισμό του Ιράν αν δεν υπάρξει συμφωνία, ενώ ο ιρανικός στρατός απάντησε με απειλή νέων μετώπων. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί νέα επίθεση, χωρίς να δώσει σαφή διορία για συνομιλίες.