ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Tάνκερ Green Admire
Το τάνκερ Green Admire σε ναυπηγείο, αντιπροσωπευτικό πλοίο τύπου Aframax.

Ταϊλάνδη: Επικυρώθηκε ο θάνατος 3 ναυτικών μετά από επίθεση στο Ορμούζ

Τρεις αγνοούμενοι ναυτικοί από το πλοίο με σημαία Ταϊλάνδης που δέχθηκε επίθεση στα Στενά του Ορμούζ βρέθηκαν νεκροί. Ο ΥΠΕΞ της Ταϊλάνδης θα μεταβεί στο Ομάν για συντονισμό ασφαλούς διάβασης 9 ταϊλανδικών πλοίων.

Τα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου με σημαία Ταϊλάνδης που δέχθηκε επίθεση στα Στενά του Ορμούζ τον περασμένο μήνα και αγνοούνταν, είναι νεκρά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σιχασάκ Πουανγκετκέοου σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊλάνδης, είκοσι μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό του Ομάν μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε έκρηξη στην πρύμνη και πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Ο Σιχασάκ δήλωσε ότι σχεδιάζει να μεταβεί στο Ομάν στα μέσα Απριλίου, προκειμένου να ζητήσει συνδρομή για τον συντονισμό με το Ιράν, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση εννέα ταϊλανδικών πλοίων που παραμένουν αποκλεισμένα στα Στενά του Ορμούζ.

Ένα ταϊλανδικό πετρελαιοφόρο κατάφερε να διέλθει με ασφάλεια από τα στενά στα τέλη του περασμένου μήνα, χωρίς να του ζητηθεί καταβολή χρημάτων για την αποδέσμευσή του από τον αποκλεισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Πλήρωμα πλοίου μήνυσε εταιρεία για παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων

Τρεις πρώην ναυτικοί του ταϊλανδέζικου πλοίου Mayuree Naree, που επλήγη από το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ, κατέθεσαν αγωγή κατά της εταιρείας και του καπετάνιου για παραβιάσεις εργατικών δικαιωμάτων, μετά την απόλυσή τους λόγω της επίθεσης.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Ταϊλανδοί ναυτικοί ίσως παγιδευμένοι σε πλοίο μετά από ιρανική επίθεση

Τρία μέλη πληρώματος εμπορικού πλοίου της Ταϊλάνδης αγνοούνται μετά από επίθεση στο στενό του Χορμούζ. Το πλοίο επλήγη από δύο βλήματα, ξέσπασε φωτιά και υπάρχουν φόβοι ότι οι αγνοούμενοι παγιδεύτηκαν στο μηχανοστάσιο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο μετά από πλήγμα στο στενό του Ορμούζ

Δεξαμενόπλοιο δέχθηκε πλήγμα από άγνωστο βλήμα στο στενό του Ορμούζ και ξέσπασε φωτιά, με το πλήρωμα ασφαλές. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι περιβαλλοντικές συνέπειες, ενώ οι επιθέσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Πλοίο δέχθηκε επίθεση με βλήμα στα ανοιχτά των ΗΑΕ

Πλοίο δέχθηκε πλήγμα από άγνωστο βλήμα 13 ν.μ. δυτικά της Αλ Τζαζίρα στα ΗΑΕ, προκαλώντας πυρκαγιά που σβήστηκε. Η UKMTO αναφέρει ότι άγνωστες παραμένουν η κατάσταση του πληρώματος και οι ζημιές, ενώ διεξάγεται έρευνα.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Ινδία: νέος διάλογος ΕΕ-Ινδίας για μεταφορές και τουρισμό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε το Νέο Δελχί για τη Διάσκεψη Global Gateway, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ναυτιλίας και της ενίσχυσης της ΕΕ-Ινδίας μέσω του διαδρόμου IMEC.