ΓΔ: 2562.38 1.26% Τζίρος: 188.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:46:41
Κνέσετ σημαία Ισραήλ

Νετανιάχου: Απομάκρυνε τον προσωπάρχη του λόγω σκανδάλων

Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον προσωπάρχη του Ζιβ Αγκμόν λόγω ρατσιστικών δηλώσεων και επικρίσεων σε βουλευτές και μέλη της οικογένειάς του. Ο αντικαταστάτης του, Ίντο Νόρντεν, δέχεται ήδη επικρίσεις από τον ισραηλινό Τύπο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε στην αποπομπή του προσωπάρχη του, Ζιβ Αγκμόν, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης. Ωστόσο, ο διάδοχός του, Ίντο Νόρντεν, δέχεται ήδη επικρίσεις από τον ισραηλινό Τύπο.

«Ο Ζιβ Αγκμόν θα αφήσει τα καθήκοντά του μέσα στις επόμενες ημέρες με την ανάληψη των καθηκόντων από τον αντικαταστάτη του, τον Ίντο Νόρντεν», ανακοίνωσε στην πλατφόρμα Χ ο Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά τη δήλωσή του ότι ο Αγκμόν θα παρέμενε στη θέση του.

Ο Αγκμόν είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις ρατσιστικές δηλώσεις του κατά Εβραίων μαροκινής καταγωγής, τους οποίους αποκάλεσε «μπαμπουίνους». Παράλληλα, είχε επικρίνει με σκληρότητα βουλευτές του Λικούντ, καθώς και τη σύζυγο και τον γιο του πρωθυπουργού.

Αν και ο Νετανιάχου είχε αρχικά αποδεχθεί τη συγγνώμη του συνεργάτη του, τελικά αποφάσισε την αποπομπή του. Ο νέος επικεφαλής του γραφείου του, Ίντο Νόρντεν, βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο δημοσιογράφων, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα Χ για να προωθήσει το βιβλίο του.

Ο Νόρντεν, νομικός και οικονομολόγος, είναι πρόεδρος του «Φόρουμ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων», ενός δεξιού ινστιτούτου που ασκεί έντονη κριτική στις κορυφαίες θέσεις της δημόσιας διοίκησης. Πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, θα πρέπει να περάσει από έλεγχο ασφαλείας ώστε να μπορεί να εργαστεί στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Προβλήματα στο πρωθυπουργικό γραφείο

Τους τελευταίους μήνες, ο Νετανιάχου έχει αντιμετωπίσει σειρά περιστατικών που ταλανίζουν το γραφείο του. Ο στενός συνεργάτης του, Τζάτσι Μπράβερμαν, κατέθεσε τον Ιανουάριο στην αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη παρεμπόδιση έρευνας σχετικά με διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών για τον πόλεμο κατά του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς.

Το γραφείο του Νετανιάχου παραμένει στο επίκεντρο και λόγω της λεγόμενης υπόθεσης «Κατάργκεϊτ». Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού φέρεται να είχαν στρατολογηθεί για την προώθηση των συμφερόντων του Κατάρ στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Χαμάς, με χρηματοδότηση από το Κατάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στις κάλπες το Ισραήλ: Ενότητα υπόσχεται ο Άιζενκοτ, απειλή Ιράν ο Νετανιάχου

Δυο ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ, ο Γκάντι Άιζενκοτ υποσχέθηκε να ενώσει τη χώρα, ενώ ο Νετανιάχου ενέτεινε τις επιθέσεις του κατά της αντιπολίτευσης για τη στάση της απέναντι σε Ιράν και Παλαιστινίους.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου προς Ιράν: Μην παρέμβετε στις εκλογές, θα υπάρξουν αντίποινα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι Ιράν και σύμμαχοί του ίσως προσπαθήσουν να διαταράξουν τις αυριανές εκλογές στο Ισραήλ, απειλώντας με αντίποινα αν υπάρξει επίθεση και καλώντας την Τεχεράνη να μην δοκιμάσει κάτι τέτοιο.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συνεχίζεται η έρευνα για τον συγκυβερνήτη της flydubai

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ ερευνά αν ο συγκυβερνήτης που μαχαίρωσε τον πιλότο της flydubai είχε συνεργούς. Τόνισε ότι αποτράπηκε καταστροφή τύπου 11ης Σεπτεμβρίου και πως ο δράστης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου συνάντησε στο Τελ Αβίβ επιβάτες πτήσης flydubai

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποδέχθηκε επιβάτες από τη Σαουδική Αραβία στο Τελ Αβίβ, μετά από απόπειρα μαχαιρώματος στο πιλοτήριο αεροσκάφους flydubai, που θεωρείται τζιχαντιστική επίθεση σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Αυτοπροβάλλεται ως προστάτης του Ισραήλ μετά την επίθεση Χαμάς

Ο Νετανιάχου ακολουθεί τη δοκιμασμένη στρατηγική του ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, με στόχο να εμφανιστεί ως εγγυητής της ασφάλειας. Ωστόσο, η εικόνα του έχει πληγεί από την επίθεση της Χαμάς το 2023.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ ανέδειξε έλλειψη εξωτερικής πολιτικής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για έλλειψη ξεκάθαρης εθνικής στρατηγικής και ενεργούς διπλωματίας, επικρίνοντας τη στάση του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ και απέναντι στα θέματα Γάζας, Ουκρανίας, Κυπριακού και ελληνοτουρκικών σχέσεων.