ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Λουχάνσκ: 41 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν μετά από επίθεση σε ορυχείο

Ουκρανικό πλήγμα σε ανθρακωρυχείο στο Λουχάνσκ, υπό ρωσικό έλεγχο, προκάλεσε ζημιά σε υποσταθμό και παγίδευσε 41 ανθρακωρύχους. Οι αρχές εργάζονται για τη διάσωση και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση στο ανθρακωρυχείο Μπιλοριτσένσκα, στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία περιφέρεια του Λουχάνσκ, προκαλώντας ζημιές σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας και εγκλωβίζοντας 41 ανθρακωρύχους κάτω από τη γη, σύμφωνα με δήλωση διορισμένου από τη Μόσχα αξιωματούχου.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν μέτρα για να διασώσουν τους ανθρακωρύχους και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στο ορυχείο», ανέφερε ο διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης Λεονίντ Πασέτσνικ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει αποκατασταθεί η επαφή με τους εγκλωβισμένους εργαζομένους, οι οποίοι διαθέτουν πόσιμο νερό, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης και αποκατάστασης των ζημιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οκρανία, έκρηξη, βομβαρδισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση των ρωσικών δυνάμεων σε εγκατάσταση της Naftogaz στην Ουκρανία

Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τρεις φορές τη νύχτα σε εγκατάσταση της Naftogaz στην κεντρική Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμό, σύμφωνα με την εταιρία. Η αξιολόγηση των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Περιορισμένες ζημιές από ουκρανικές επιθέσεις αναφέρουν οι αρχές

Ουκρανικά drones και πύραυλοι έπληξαν περιοχές της Ρωσίας, προκαλώντας μικρές ζημιές χωρίς θύματα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Στην πόλη Οριόλ χτυπήθηκαν αποθήκες και εγκαταστάσεις, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά που κατασβέστηκε.
Το Κίεβο βομβαρδίζεται
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο τα ξημερώματα, προκαλώντας ζημιές σε δύο πολυκατοικίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο. Εκρήξεις σημειώθηκαν σε προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Νέες ρωσικές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές, με τον ουκρανικό στρατό σε ετοιμότητα. Ζητά από συμμάχους άμεση αποστολή συστημάτων Patriot, τονίζοντας τη σημασία της ταχύτητας στις παραδόσεις.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια ως απάντηση στις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές, τονίζοντας ότι δέχονται διαρκώς χτυπήματα από drones και πυραύλους.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Η Ουκρανία να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας

Η Κάγια Κάλας τόνισε πως ο Πούτιν δεν έχει δικαίωμα βέτο σε ευρωπαϊκά θέματα ασφαλείας και ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας, ενώ ζήτησε να σταματήσει η ρωσική δολιοφθορά κατά της Ευρώπης.