ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
Εικόνα καταστροφής σε εργοστάσιο μετά από έκρηξη, με συντρίμμια και καπνούς στο φόντο.

Μπαχρέιν: Ελέγχθηκε η φωτιά στις πετροχημικές μετά ιρανική επίθεση

Η Gulf Petrochemical Industries από το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά, που προκλήθηκε μετά από ιρανική επίθεση με drone, τέθηκε υπό έλεγχο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και γίνεται εκτίμηση ζημιών από τις αρμόδιες ομάδες.

Η Gulf Petrochemical Industries του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις της έπειτα από ιρανική επίθεση με drone τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως επισημαίνεται, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ εξειδικευμένες ομάδες πραγματοποιούν εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε το περιστατικό.

Η GPIC αποτελεί κοινοπραξία παραγωγής πετροχημικών και λιπασμάτων και ανήκει στην κυβέρνηση του Μπαχρέιν, την SABIC Agri-Nutrients Co και την Petrochemical Industries Co του Κουβέιτ.

Νωρίτερα, η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Μπαχρέιν Bapco Energies είχε γνωστοποιήσει ότι πυρκαγιά ξέσπασε σε δεξαμενή αποθήκευσης μετά από επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η φωτιά έχει πλέον κατασβεστεί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση του εύρους των ζημιών, σύμφωνα με την εταιρεία που υπάγεται στο υπουργείο Πετρελαίου και Περιβάλλοντος του Μπαχρέιν και έχει ως αποστολή την ανάπτυξη των πετρελαϊκών πόρων της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο Μπαχρέιν μετά από ιρανικό πλήγμα

Ιρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στην αλ Μάαμεερ του Μπαχρέιν, με υλικές ζημιές αλλά χωρίς θύματα. Η εταιρεία Babco επικαλέστηκε ανωτέρα βία μετά το περιστατικό.
Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Ζημιές σε σταθμό αφαλάτωσης από ιρανικό drone

Σταθμός αφαλάτωσης στο Μπαχρέιν υπέστη ζημιές από ιρανικό drone, σύμφωνα με τις αρχές. Το Ιράν ισχυρίστηκε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν ως αντίποινα για επίθεση σε ιρανικό εργοστάσιο αφαλάτωσης.
Σημαίες Αυστραλίας Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΥΠΕΞ Γουόνγκ: Θετικό πρώτο βήμα της Κίνας για ενεργειακό εφοδιασμό

Η Αυστραλή ΥΠΕΞ Πένι Γουόνγκ δήλωσε από το Πεκίνο πως η Κίνα εμφανίζεται πρόθυμη να στηρίξει τις εξαγωγές κηροζίνης προς την Αυστραλία, ως πρώτο βήμα ενίσχυσης των ενεργειακών προμηθειών λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+, γεγονός που πλήττει σημαντικά τον οργανισμό και τη Σαουδική Αραβία, εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν.
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν επιδεινωθεί η κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων αν επιδεινωθεί η ενεργειακή κρίση, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, Valdis Dombrovskis, έθεσε ως προτεραιότητες ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια.