ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Αεροδρόμιο Κατάνια εξωτερικά
Επιβάτες περιμένουν έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Κατάνια Βιντσέντζο Μπελλίνι.

Ιταλία: Περιορισμένη τροφοδοσία καυσίμων σε τέσσερα αεροδρόμια

Μεγάλη εταιρεία καυσίμων αεροδρομίων σε Μιλάνο, Μπολόνια, Τρεβίζο και Βενετία επιβάλλει περιορισμούς στον ανεφοδιασμό ως τις 9 Απριλίου, με προτεραιότητα σε πτήσεις άνω των τριών ωρών, κυβερνητικά και υγειονομικά δρομολόγια.

Μία από τις μεγάλες εταιρίες που προμηθεύουν με καύσιμα τα αεροδρόμια του Μιλάνο Λινάτε, της Μπολόνια, του Τρεβίζο και της Βενετίας ανακοίνωσε προσωρινούς περιορισμούς στον ανεφοδιασμό, οι οποίοι θα ισχύσουν έως τις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτεραιότητα θα δοθεί σε πτήσεις διάρκειας άνω των τριών ωρών, σε κυβερνητικά αεροσκάφη και σε πτήσεις που εξυπηρετούν υγειονομικές ανάγκες. Οι υπόλοιπες πτήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις ή περιορισμούς στην ποσότητα καυσίμων που θα τους διατίθεται.

Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διευκρίνισε ότι στα συγκεκριμένα αεροδρόμια δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρίες ανεφοδιασμού, οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά και να εξυπηρετούν όλα τα αεροσκάφη χωρίς περιορισμούς.

Όπως επισημάνθηκε, ο συγκεκριμένος περιορισμός συνδέεται με την αυξημένη τουριστική κίνηση λόγω του Καθολικού Πάσχα και δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στα Στενά του Χορμούζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Κατάνια εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αυστηρός περιορισμός καυσίμων σε τρία ακόμα αεροδρόμια

Σοβαρές ελλείψεις καυσίμων σημειώνονται στα αεροδρόμια Μπρίντιζι, Πεσκάρα και Ρήγιο Καλαβρίας, με περιορισμούς στον ανεφοδιασμό. Εξαιρούνται κυβερνητικές και επείγουσες πτήσεις, ενώ προβλήματα υπήρξαν πρόσφατα και αλλού.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφάλμα λογισμικού προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων στις 8 Σεπτεμβρίου

Η NATS ανακοίνωσε πως η βλάβη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στις 8 Σεπτεμβρίου, που επηρέασε χιλιάδες επιβάτες και ακύρωσε 2.000 πτήσεις, οφειλόταν σε σφάλμα λογισμικού και δεν σχετίζεται με στρατιωτική παρέμβαση ή παλαιότερο συμβάν.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κατάργηση τελών κυκλοφορίας για τα περισσότερα οχήματα πριν τις εκλογές

Η ιταλική κυβέρνηση καταργεί τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για δίκυκλα και αυτοκίνητα έως 80 KW, καλύπτοντας περίπου 14,5 εκατ. οχήματα ή το 70%. Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε πως το μέτρο είναι μόνιμο και όχι προεκλογικό.
Ταξί σε αναμονή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΑΤΑ: Νέες τιμές στις υπηρεσίες ταξί – Δικαίωση για τον κλάδο

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί για διαδρομές από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια και σε περίπτωση αναμονής οχήματος ανακοίνωσε το Συνδικάτο Ταξί Αττικής. Η νέα τιμολόγηση θα ισχύσει αμέσως μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κατάργηση τελών κυκλοφορίας στα περισσότερα οχήματα πριν τις εκλογές

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας για 14,5 εκατομμύρια οχήματα, στοχεύοντας στην αύξηση της δημοτικότητας της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρώμη επεκτείνει κατά 15 μέρες τους ελέγχους στα σύνορα με Ισπανία

Η ιταλική κυβέρνηση παρατείνει για 15 ακόμη ημέρες τους έκτακτους ελέγχους σε πλοία και αεροπλάνα από Ισπανία, αναστέλλοντας προσωρινά τη Σένγκεν με την Ισπανία. Το μέτρο είχε αρχίσει στις αρχές Αυγούστου.