ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί

Μακρόν: Συνάντηση με Ναρουχίτο στο Τόκιο και επόμενος σταθμός η Σεούλ

Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο στο Τόκιο, επιδιώκοντας ενίσχυση σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ιαπωνίας. Αφού παρακάθισε σε γεύμα, αναχώρησε για τη Νότια Κορέα για συνάντηση με τον πρόεδρο Λι Τζε Μιουνγκ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε σήμερα στο Τόκιο με τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, με στόχο την ενίσχυση των γαλλοϊαπωνικών διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων.

Τον Γάλλο πρόεδρο, συνοδευόμενο από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, υποδέχθηκαν ο μονάρχης και η αυτοκράτειρα Μασάκο στα αυτοκρατορικά ανάκτορα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά το γεύμα που παρέθεσε το αυτοκρατορικό ζεύγος, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους αναχώρησε αεροπορικώς γύρω στις 15:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) για τη Νότια Κορέα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Λι Τζε Μιουνγκ.

Νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι για δεύτερη διαδοχική ημέρα, στο πλαίσιο επίσκεψης στην εταιρεία Astroscale. Η εταιρεία ειδικεύεται στη διαχείριση των διαστημικών απορριμμάτων και διαθέτει θυγατρική στη Γαλλία, καθώς και σύμπραξη με τη γαλλική Exotrail.

«Είναι μια τέλεια απεικόνιση της διαστημικής συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιαπωνία», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των διμερών συμπράξεων στον τομέα του διαστήματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι «το πώς θα εργασθούμε σε μια αποστολή προς το γενικό συμφέρον για ένα βιώσιμο διάστημα» με «την αφαίρεση και την καταστροφή διαστημικών συντριμμιών που αποτελούν σήμερα αληθινό πρόβλημα» είναι ένα ζήτημα που βρέθηκε «στην καρδιά των συζητήσεων της Ομάδας των Επτά (G7) από την Ιαπωνία» και θα παραμείνει «επίσης στην καρδιά της G7 φέτος που προεδρεύει η Γαλλία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δέσμευση για αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές από πυρκαγιές

Ο πρόεδρος Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες από τις φωτιές στη νοτιοδυτική Γαλλία, τονίζοντας την ενότητα των πολιτών και ανακοινώνοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω της κατάστασης.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά μέγιστη συνδρομή του στρατού στις πυρκαγιές κοντά στο Μπορντό

Ο Μακρόν ζήτησε μέγιστη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική προστασία, καθώς οι πυρκαγιές στη νοτιοδυτική Γαλλία είναι πρωτοφανείς. 110.000 άτομα απομακρύνθηκαν, ενώ η φωτιά κατέκαψε 190.000 στρέμματα στη Ζιρόντ.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αίτημα για ενεργοποίηση πολιτικής προστασίας ΕΕ λόγω πυρκαγιών

Η Γαλλία ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και αναμένει σύντομα ευρωπαϊκά εναέρια μέσα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, κυρίως στη Ζιρόντ, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία λόγω καύσωνα στο Τόκιο από το 2010

Ρεκόρ νοσηλειών λόγω καύσωνα σημειώθηκε χθες στο Τόκιο με 453 εισαγωγές, τον υψηλότερο αριθμό από το 2010. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ τέσσερις νοσηλεύονται σοβαρά. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να ενυδατώνονται και να δροσίζονται.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για social media ανηλίκων

Το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει απόψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τα social media σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών, με στόχο την προστασία της υγείας τους, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Μακρόν.