ΓΔ: 2470.95 -0.07% Τζίρος: 278.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πάπας Λέων ΙΔ'

Βατικανό: Έκκληση Πάπα για εκεχειρία και λιγότερο μίσος στη Μ. Ανατολή

Ο πάπας Λέων ΙΔ' εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εκεχειρία και παύση του πολέμου στο Ιράν ενόψει του Καθολικού Πάσχα, σημειώνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως λήξει πριν το Πάσχα και καλώντας για μείωση της βίας.

Ο πάπας Λέων ΙΔ', μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ευχή να επιτευχθεί εκεχειρία και να σταματήσει, έστω και προσωρινά, ο πόλεμος στο Ιράν κατά τις ημέρες του Καθολικού Πάσχα.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει, ίσως, ακόμη και πριν από το Πάσχα. Το ελπίζουμε», σημείωσε ο ποντίφικας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας θετικής εξέλιξης στο μέτωπο των συγκρούσεων.

Αναφερόμενος στις διεθνείς πρωτοβουλίες, ο πάπας δήλωσε: «Με πληροφόρησαν ότι ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να δήλωσε ότι θέλει να βάλει τέλος στη σύρραξη. Ας ελπίζουμε να προσπαθεί να βρει μια διέξοδο, να βρει έναν τρόπο για να μειώσει τη βία και τους βομβαρδισμούς. Είναι κάτι που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό του ολοένα και αυξανόμενου μίσους στη Μέση Ανατολή και όχι μόνον».

Ο πάπας Λέων ΙΔ' επανέλαβε την ανάγκη για ειρήνη, επισημαίνοντας ότι «κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις υπέρ της ειρήνης, αλλά δυστυχώς πολλοί άνθρωποι στηρίζουν την προαγωγή του μίσους, της βίας και του πολέμου»

Κλείνοντας, απηύθυνε νέα έκκληση προς τους πιστούς: «Καλώ κυρίως τους Χριστιανούς να ζήσουν το Πάσχα έχοντας επίγνωση ότι ο Ιησούς είναι ακόμη εσταυρωμένος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν φταίει ο αμερικανικός στρατός για τον βομβαρδισμό σχολείου στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε εκ νέου ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για τον βομβαρδισμό σχολείου στο Ιράν, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και οι πύραυλοι προέρχονταν κι από άλλες πλευρές, παρά δημοσίευμα για αμερικανικό σφάλμα στόχευσης.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν προχωρά σε μεγάλες παραχωρήσεις, λένε οι ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ κερδίζουν «με μεγάλη διαφορά» και πως οι Ιρανοί συμφωνούν σε όλα, αλλιώς θα υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν θα υπονομεύσουμε την ασφάλεια των συμμάχων μας στον Κόλπο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα λάβει μέτρα που να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμμάχων της στον Κόλπο κατά τις επαφές με το Ιράν, τονίζοντας την κοινή γραμμή με τις χώρες της περιοχής.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σχέδια για ξεχωριστές συνομιλίες Ιράν-χωρών Κόλπου στο Ριάντ

Στο Ριάντ σχεδιάζονται συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Ιράν και κρατών του Κόλπου, χωριστές από τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν. Παράλληλα, συζητούνται ζητήματα για τα Στενά του Ορμούζ. Η Τεχεράνη καλεί σε περιφερειακή συνεργασία.