ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Τραμπ: Οι χώρες που δεν βοήθησαν να πάνε στο Χορμούζ και να το πάρουν

Ο Τραμπ κάλεσε χώρες όπως Βρετανία και Γαλλία να αγοράσουν αμερικανικό πετρέλαιο και να πάνε στο Στενό του Χορμούζ για να πάρουν καύσιμα, αφού δεν βοήθησαν στις επιθέσεις κατά του Ιράν και αντιμετωπίζουν ενεργειακή κρίση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις χώρες που δεν συμμετείχαν στις συντονισμένες επιθέσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν και τώρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων για τα αεροσκάφη τους, να αγοράσουν αμερικανικό πετρέλαιο και να μεταβούν στο Στενό του Χορμούζ για να «απλώς το ΠΑΡΟΥΝ».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε ειδικότερα στη Βρετανία και τη Γαλλία, οι οποίες, όπως είπε, δεν συνέδραμαν στον πόλεμο που αποφάσισε να εξαπολύσει μαζί με το Ισραήλ. Η σύγκρουση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και στο κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ από το Ιράν.

«Όλες αυτές οι χώρες που δεν μπορούν να πάρουν καύσιμα για τα αεροσκάφη εξαιτίας του Στενού του Χορμούζ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο που αρνήθηκε να αναμειχθεί στον αποκεφαλισμό του Ιράν, σας έχω μια πρόταση: Νο 1, αγοράστε από τις ΗΠΑ, έχουμε πολύ, και Νο 2, μαζέψτε λίγο καθυστερημένο θάρρος, πάτε στο Στενό και απλώς ΠΑΡΤΕ ΤΟ», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να πολεμάτε για τον εαυτό σας. Οι ΗΠΑ δεν θα είναι εκεί για να σας βοηθήσουν πια, όπως κι εσείς δεν ήσασταν για μας».

«Το δύσκολο έγινε. Πηγαίνετε να πάρετε το πετρέλαιό σας!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κριτική προς τη Γαλλία

Παράλληλα, ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Γαλλίας, την οποία χαρακτήρισε «ελάχιστα συνεργάσιμη» στον πόλεμο κατά του Ιράν. Την κατηγόρησε, επίσης, ότι απαγόρευσε στα αμερικανικά αεροσκάφη που μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό προς το Ισραήλ να πετάξουν πάνω από τον γαλλικό εναέριο χώρο.

«Η Γαλλία δεν άφησε αεροπλάνα με προορισμό το Ισραήλ, φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό, να πετάξουν επάνω από το γαλλικό έδαφος. Η Γαλλία ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΗ σχετικά με τον “ιρανό χασάπη” που εξοντώθηκε επιτυχώς», έγραψε ο Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καλεί χώρες να αγοράσουν αμερικανικό πετρέλαιο λόγω κρίσης στο Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε όσες χώρες δεν βοήθησαν στις επιθέσεις κατά του Ιράν να αγοράσουν αμερικανικό πετρέλαιο και να μεταβούν στο Στενό του Χορμούζ για να το πάρουν μόνες τους, αν δεν μπορούν να βρουν καύσιμα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με κυρώσεις αν δεν ανοίξει το Στενό του Χορμούζ

Ο Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συνομιλούν με πιο λογικό καθεστώς για ειρήνη με το Ιράν, προειδοποιώντας πως αν δεν ανοίξει το Στενό του Χορμούζ, απειλεί με αμερικανικές επιθέσεις σε υποδομές ενέργειας και νερού της Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ασφαλές πέρασμα για 20 τάνκερ από τα Στενά του Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ διαπραγματεύτηκαν με το Ιράν και εξασφάλισαν την ασφαλή διέλευση 20 πετρελαιοφόρων από το στενό του Χορμούζ, μετά το κλείσιμό του και την άνοδο στις τιμές πετρελαίου λόγω της σύρραξης στη Μ. Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν ζητά «απεγνωσμένα» συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν επιδιώκει συμφωνία με τις ΗΠΑ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διπλωματικής λύσης, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή και ανεβαίνουν οι ανησυχίες για τον παγκόσμιο ανεφοδιασμό πετρελαίου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο και τότε οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σημαντικά, τονίζοντας ότι ο κόσμος το έχει καταλάβει.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αντίποινα με νέα επίθεση στον Κόλπο για τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ

Ο στρατός του Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και drones σε αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ, αυξάνοντας την ένταση στη Μέση Ανατολή. Ο Τραμπ απειλεί με νέα πλήγματα ενώ το Ιράν υπόσχεται αντίποινα.