ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βιομηχανία αλουμινίου

Επίθεση σε βιομηχανία αλουμινίου στο Μπαχρέιν με δύο τραυματίες

Επίθεση στο εργοστάσιο ALBA στο Μπαχρέιν, που αποδίδεται στο Ιράν, προκάλεσε δύο ελαφρά τραυματίες και ζημιές στις εγκαταστάσεις. Η παραγωγή έχει ήδη μειωθεί λόγω προβλημάτων εφοδιασμού και μεταφορών στη θαλάσσια οδό του Χορμούζ.

Επίθεση εναντίον του εργοστασίου της Aluminium Bahrain (ALBA), η οποία αποδίδεται στο Ιράν, είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο εργαζομένων το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεταλλουργικού ομίλου που επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων BNA.

Η εταιρεία ανέφερε ότι «δύο εργαζόμενοι υπέστησαν ελαφριά τραύματα» και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «αποτίμηση του εύρους των ζημιών στις εγκαταστάσεις» της βιομηχανίας. Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ενώ δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση της επίθεσης.

Στις 15 Μαρτίου, η ALBA είχε ανακοινώσει μείωση κατά 19% της παραγωγικής της δυναμικότητας στο χυτήριο αλουμινίου, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Η απόφαση αυτή αποδόθηκε σε προβλήματα «στον εφοδιασμό» και στις «θαλάσσιες μεταφορές» μέσω του στενού του Χορμούζ, το οποίο έχει κλείσει το Ιράν μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή στις 28 Φεβρουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: ΗΠΑ υπεύθυνες για αστάθεια στον Περσικό, λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την ανασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ και κάλεσε σε διπλωματική επίλυση των θεμάτων, ζητώντας περιφερειακή συμφωνία ασφάλειας χωρίς ξένες δυνάμεις.
Σεργκέι Λαβρόφ έξοδος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ επισκέπτεται το Ιράν μετά την έναρξη του πολέμου

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται το Ιράν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου, με στόχο τη μεσολάβηση. Η Ρωσία δηλώνει πρόθυμη να συμβάλει στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, εν μέσω αδιεξόδου στις επαφές Τεχεράνης-Ουάσινγκτον.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεξαμενόπλοιο χτύπησε νάρκη στα Στενά Ορμούζ, λένε οι Φρουροί

Πετρελαιοφόρο εξερράγη και τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από πρόσκρουση σε νάρκη στα νότια Στενά του Ορμούζ, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σεργκέι Λαβρόφ έξοδος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ επισκέπτεται την Τεχεράνη τη Δευτέρα

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Τεχεράνη για συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους, με σκοπό την παρακολούθηση της προόδου των διμερών συμφωνιών, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ και το Reuters.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος Υπουργός Άμυνας στο Ιράν ο Μεχρντάντ Αχλαγί

Το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Μεχρντάντ Αχλαγί για τη θέση του υπουργού Άμυνας, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου του σε επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, που σηματοδότησαν την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.