ΓΔ: 2654.44 -0.64% Τζίρος: 89.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:37
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
Φώτο: Shutterstock

Κυβερνοεπίθεση στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις 24 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέστη κυβερνοεπίθεση που επηρέασε το cloud της πλατφόρμας Europa και ενδέχεται να διέρρευσαν δεδομένα. Το περιστατικό ελέγχθηκε γρήγορα και τα εσωτερικά συστήματα δεν επηρεάστηκαν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στις 24 Μαρτίου αποτέλεσε στόχο κυβερνοεπίθεσης, η οποία επηρέασε την υποδομή cloud που φιλοξενεί τη διαδικτυακή πλατφόρμα Europa. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ενδέχεται να έχουν ληφθεί δεδομένα από τους σχετικούς ιστότοπους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, το περιστατικό τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ωστόσο ο πλήρης αντίκτυπος της επίθεσης παραμένει υπό διερεύνηση.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ ανέφερε ότι «τα εσωτερικά συστήματα δεν επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση», υπογραμμίζοντας πως τα κρίσιμα δεδομένα των υπηρεσιών της παραμένουν ασφαλή.

Η Επιτροπή δεν προχώρησε σε αναφορά συγκεκριμένης ομάδας ή προσώπου που να θεωρείται υπεύθυνο για την επίθεση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EU KIDS Act: Από τη δράση στην Ελλάδα στην ευρωπαϊκή προστασία παιδιών

Η Ε.Ε. προτείνει το «EU KIDS Act» για προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο, με αυστηρά όρια ηλικίας σε κοινωνικά μέσα. Οι προτάσεις εναρμονίζονται με τις ελληνικές πρωτοβουλίες για ασφαλέστερη ψηφιακή ενηλικίωση στα 15 έτη.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Έκκληση στην ΕΕ για ταχύτερη αποθήκευση φυσικού αερίου

Ο Μακρόν ζήτησε από την ΕΕ επιτάχυνση στην αποθήκευση φυσικού αερίου λόγω των υψηλών τιμών που οφείλονται στους πολέμους και το κλείσιμο του Ορμούζ. Η Γαλλία στηρίζει την ειρηνική επαναλειτουργία των Στενών και τη συνοδεία πλοίων.
Γιώργος Αυτιάς Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Αυτιάς προς Κομισιόν: Ρήτρα στήριξης για ρεύμα και καύσιμα στην Ευρώπη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς ζητά με κατεπείγουσα ερώτηση ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας στήριξης για Ελλάδα και ΕΕ, λόγω της αύξησης τιμών ενέργειας και καυσίμων, καλώντας για άμεσα μέτρα προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εκταμιεύει 3,3 δισ. ευρώ για πυραύλους και drones στην Ουκρανία

Η ΕΕ θα χορηγήσει 3,3 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για πυραύλους και drones, όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά από επικοινωνία με τον Ζελένσκι. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι κανόνες ΕΕ για ανήλικους στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει αύριο το «EU KIDS ACT» με αυστηρούς κανόνες για ανηλίκους στα κοινωνικά δίκτυα: όχι πρόσβαση κάτω των 13, μόνο γονικός έλεγχος έως 15, ασφαλής σχεδιασμός έως 18 και ευθύνη στις πλατφόρμες.