ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία στο Ιράν
Φωτογραφία Shutterstock

Ιράν: Πλήγματα σε δύο μεγάλα συγκροτήματα παραγωγής χάλυβα

Ισραηλινοαμερικανικοί βομβαρδισμοί έπληξαν δύο μεγάλα εργοστάσια χάλυβα στο Ιράν, ανακοίνωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Στόχος ήταν εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν και τη Χουζιστάν, με ένα εκ των οποίων ανήκει στον όμιλο Mobarakeh.

Δύο μεγάλα ιρανικά συγκροτήματα παραγωγής χάλυβα αποτέλεσαν σήμερα στόχο αεροπορικών βομβαρδισμών από ισραηλινοαμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ανάμεσα στις εγκαταστάσεις που επλήγησαν περιλαμβάνεται ένα εργοστάσιο του ομίλου χαλυβουργίας Mobarakeh, του μεγαλύτερου χαλυβουργικού ομίλου του Ιράν, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο δεύτερος στόχος φέρεται να ήταν ένα ακόμη βιομηχανικό συγκρότημα χάλυβα στην επαρχία Χουζιστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, περιοχή με έντονη βιομηχανική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

διαδήλωση σε δημόσιο χώρο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου από Ισραηλινούς

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου με Ιράν και Χεζμπολάχ, ζητώντας να σταματήσουν οι συγκρούσεις. Με συνθήματα ζήτησαν διάλογο και αποχώρηση του Νετανιάχου, πριν διαλυθούν από την αστυνομία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τους εχθρούς μας παντού

Ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει τους εχθρούς του, μετά την επίθεση ιρανικών πυραύλων σε ισραηλινές πόλεις που άφησε δεκάδες τραυματίες. Επικοινώνησε με τους τοπικούς δημάρχους και ζήτησε άμεση στήριξη.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Ποιος θα κρίνει τη λήξη του πολέμου;

Παρά τις θριαμβευτικές δηλώσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, αναλυτές εκτιμούν ότι δεν μπορούν να ορίσουν μόνοι τη λήξη του πολέμου στο Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν πως οι ίδιοι θα αποφασίσουν το τέλος των εχθροπραξιών.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά, από ισραηλινά χτυπήματα

Δώδεκα νεκροί στον Λίβανο από διαδοχικά ισραηλινά πλήγματα, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων Χεζμπολάχ-Ισραήλ. Σκοτώθηκε και διοικητής της Χεζμπολάχ. Μάχες παρά την εκεχειρία, με έλεγχο «ζώνης ασφαλείας» από το Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό στο Λίβανο

Έξι νεκροί και επτά τραυματίες από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε κατοικία στην Κφαρ Ντουνίν, σύμφωνα με το ANI. Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση της πόλης Σόμορ στην κοιλάδα Μπεκάα λόγω επικείμενων βομβαρδισμών.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Οι συνομιλίες με Ισραήλ στοχεύουν στη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, υπογράμμισε πως στόχος των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι ο τερματισμός του πολέμου, ενώ τόνισε ότι αληθινή προδοσία είναι να οδηγείται η χώρα σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα.