ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
σημαία της Κίνας

Η Κίνα ζητά ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για την έναρξη ουσιαστικών και ειλικρινών ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προώθηση της ειρήνης και ο τερματισμός του πολέμου.

Η Κίνα κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν από κοινού και να «δημιουργήσουν συνθήκες για την έναρξη πραγματικά ουσιωδών και ειλικρινών ειρηνευτικών συνομιλιών», σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Λιν Τζιάν, τόνισε ότι η πιεστική προτεραιότητα είναι η ενεργή προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών, η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας για ειρήνη και η προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης του Τύπου.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας απηύθυνε δική του έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, Τζιάν Μπιν, η Κίνα υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαλόγου και καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τριήμερη αργία στην Τεχεράνη λόγω της κηδείας του Χαμενεΐ

Η Τεχεράνη θα παραμείνει κλειστή για τρεις μέρες (4-6 Ιουλίου) λόγω της κηδείας του αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση. Ο Χαμενεΐ θα ταφεί στη Μασχάντ στις 9 Ιουλίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για επιδίωξη διαρκούς πολέμου στον Λίβανο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια διαρκούς πολέμου, μετά τη δήλωση του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πως «όλος ο Λίβανος πρέπει να καεί». Ο Αραγτσί χαρακτήρισε τις δηλώσεις γενοκτονικές και απειλή για όλη την ανθρωπότητα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ανεξάρτητες από ΗΠΑ-Ιράν οι συνομιλίες με Ισραήλ, λέει ο Αούν

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι ανεξάρτητες από τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου, παρά τις αλλαγές που επιφέρει η συμφωνία στο μέτωπο του Λιβάνου.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες στον Λίβανο για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν και τις επιπτώσεις στη Βηρυτό

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν ίσως τερματίσει τον πόλεμο στον Λίβανο, αλλά δεν αναφέρει αποχώρηση του Ισραήλ ή διακοπή της στήριξης της Χεζμπολάχ, δημιουργώντας αβεβαιότητα. Ο Λίβανος έμεινε εκτός των διαπραγματεύσεων, λένε αναλυτές.