Το Πακιστάν εξέφρασε την ετοιμότητά του να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου που διεξάγουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Σαρίφ ανέφερε ότι «το Πακιστάν καλωσορίζει και υποστηρίζει πλήρως τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη συνέχιση του διαλόγου για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής».
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη πως, «με την επιφύλαξη της σύμφωνης γνώμης των ΗΠΑ και του Ιράν, το Πακιστάν είναι έτοιμο και θα είναι τιμή του να φιλοξενήσει και να διευκολύνει εποικοδομητικές και οριστικές συνομιλίες που στοχεύουν σε μια συνολική διευθέτηση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σαρίφ είχε επικοινωνία με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, κατά την οποία δεσμεύτηκε ότι το Ισλαμαμπάντ θα συμβάλει ενεργά στις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.