ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
Στήλες νομισμάτων με ανοδικά βέλη αντικατοπτρίζουν την αύξηση των κερδών στη χρηματιστηριακή αγορά.

Άνοδος στο κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street, επηρεασμένη από τη μείωση των τιμών πετρελαίου και την αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 631 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 299,14 μονάδων.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δημιούργησαν θετικό κλίμα στις αγορές. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ύστερα από δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας σημείωσε άνοδο 631 μονάδων ή 1,38%, κλείνοντας στις 46.208,47 μονάδες.

Ανάλογη πορεία κατέγραψε και ο δείκτης Nasdaq, όπου κυριαρχούν οι εταιρείες τεχνολογίας, με άνοδο 299,14 μονάδων ή 1,38%, στις 21.946,76 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που αποτυπώνει τη γενική τάση της αγοράς, ενισχύθηκε κατά 74,52 μονάδες ή 1,15%, κλείνοντας στις 6.581 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση στην τιμή του πετρελαίου λόγω προσδοκιών για συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, λόγω ελπίδων για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά από δηλώσεις του Τραμπ περί τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Ιράν. Μπρεντ στα 98,51 δολ., WTI στα 97,11 δολάρια το βαρέλι.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν χάρισε 10 δεξαμενόπλοια πετρέλαιο, πέρασαν το Χορμούζ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν επέτρεψε τη διέλευση δέκα δεξαμενόπλοιων από το Χορμούζ ως «δώρο», ξεπερνώντας την αρχική υπόσχεση για οκτώ. Κάποια πλοία φέρουν πακιστανική σημαία, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με καταστροφή αμερικανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Ο ιρανικός στρατός προειδοποιεί ότι θα καταστρέψει πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, απαντώντας στις απειλές του προέδρου Τραμπ για επίθεση σε ιρανικές υποδομές στη νήσο Χαργκ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Αν αυξηθούν τα καύσιμα, ας αυξηθούν» για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί για τις αυξήσεις στα καύσιμα λόγω της έντασης με το Ιράν, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα είναι η στρατιωτική επιχείρηση. Αναλυτές αμφισβητούν το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους της αμερικανικής κυβέρνησης.