ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:52
Στοίβα εφημερίδων

Μόσχα: Καταγγελία για μη τυχαίο πλήγμα κατά δημοσιογράφων του RT στον Λίβανο

Η Μόσχα καταδίκασε χτύπημα στο νότιο Λίβανο που τραυμάτισε δύο δημοσιογράφους του RT, τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαίο, ενώ το Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις στην περιοχή. Βίντεο δείχνει την έκρηξη κοντά στους δημοσιογράφους.

Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα το πλήγμα στον νότιο Λίβανο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο δημοσιογράφων του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, υπογραμμίζοντας πως το περιστατικό δεν ήταν «τυχαίο». Το γεγονός σημειώθηκε ενώ το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε το RT, ο δημοσιογράφος του δικτύου Στιβ Σουίνι εμφανίζεται να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο με τη σήμανση «Press» και να μιλά στην κάμερα, λίγο πριν σημειωθεί έκρηξη σε μικρή απόσταση από εκείνον.

Το βίντεο συνοδεύεται από μήνυμα που αναφέρει ότι καταγράφει «τη στιγμή όπου ένας ισραηλινός πύραυλος πέφτει κοντά σε δημοσιογράφους του RT», οι οποίοι τραυματίστηκαν και οι δύο.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε στο Telegram ότι «στο πλαίσιο της δολοφονίας 200 δημοσιογράφων στη Γάζα, δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτό που συνέβη σήμερα τυχαίο», χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τη χώρα που θεωρεί υπεύθυνη.

Η στρατιωτική επιχείρηση και οι αντιδράσεις

Όπως αναφέρει το Ruptly, θυγατρική του RT, οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ διεξάγει ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της φιλοϊρανικής Χεσμπολάχ, με στόχο τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας».

Η πρεσβεία της Ρωσίας στον Λίβανο εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο καταδικάζει το περιστατικό, εκφράζοντας ανησυχία για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην εμπόλεμη ζώνη.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «δεν βάζει στο στόχαστρο ούτε αμάχους ούτε δημοσιογράφους» και τόνισε πως είχε ζητήσει εγκαίρως την εκκένωση της περιοχής όπου βρισκόταν η ομάδα του RT, πριν από τη διεξαγωγή των πληγμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Λίβανος διαψεύδουν φήμες για απόσυρση από νότιο Λίβανο

Ισραηλινοί και Λιβανέζοι αξιωματούχοι διαψεύδουν πληροφορίες για αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων από κατεχόμενα εδάφη στο νότιο Λίβανο. Συνεχίζονται οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για επιστροφή εδαφών στον Λίβανο.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Οι Ισραηλινοί βλέπουν το Ιράν νικητή στον πόλεμο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, το 92% των Ισραηλινών πιστεύει πως το Ιράν βγήκε ενισχυμένο από τον πόλεμο, ενώ το 83% θεωρεί ότι η ασφάλεια του Ισραήλ μειώθηκε, παρά τη στήριξη στις ενέργειες στον Λίβανο.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Στους 4.057 ανήλθαν οι νεκροί από τις 2 Μαρτίου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 4.057 νεκροί και 141 τραυματίες καταγράφονται στον Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις από 2 Μαρτίου, ανάμεσά τους 135 διασώστες και υγειονομικοί, ενώ 83 σκοτώθηκαν μόνο χθες.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για νέα κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο μετά τις επιθέσεις

Ισραήλ και Χεζμπολά συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός έπειτα από νέα ένταση που προκάλεσε δεκάδες θύματα στον Λίβανο και τέσσερις νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για επιδίωξη διαρκούς πολέμου στον Λίβανο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια διαρκούς πολέμου, μετά τη δήλωση του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πως «όλος ο Λίβανος πρέπει να καεί». Ο Αραγτσί χαρακτήρισε τις δηλώσεις γενοκτονικές και απειλή για όλη την ανθρωπότητα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Διαπραγματεύσεις Ισραήλ-ΗΠΑ για διατήρηση στρατευμάτων στον νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ συζητά με τις ΗΠΑ για να διατηρήσει στρατεύματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μετά το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν που ζητά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και σεβασμό της κυριαρχίας του Λιβάνου.