ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
σημαία Ισραήλ
Φώτο: Shutterstock

Τρεις εκρήξεις στο Τελ Αβίβ μετά από συναγερμό για πυραύλους από Ιράν

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στο Τελ Αβίβ μετά από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ενεργοποίησε αντιαεροπορική άμυνα και ότι πρόκειται για την έκτη τέτοια επίθεση από τα μεσάνυχτα.

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το Τελ Αβίβ, έπειτα από συναγερμό που σήμανε για επίθεση ιρανικών πυραύλων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε «ταυτοποιήσει πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το έδαφος του κράτους του Ισραήλ» και πρόσθεσε πως η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για να τους αναχαιτίσει.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ισραηλινός στρατός, η συγκεκριμένη εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν, με στόχο το κεντρικό Ισραήλ, είναι η έκτη επίθεση προς το ισραηλινό έδαφος από τα μεσάνυχτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Λιβάνου καταδικάζει τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας στον νότο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις και καταγράφονται θύματα.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Οι συνομιλίες με Ισραήλ στοχεύουν στη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, υπογράμμισε πως στόχος των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι ο τερματισμός του πολέμου, ενώ τόνισε ότι αληθινή προδοσία είναι να οδηγείται η χώρα σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Έξι μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στον Νότιο Λίβανο

Έξι μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών στο χωριό Μπιντ Τζμπέιλ, στο νότιο Λίβανο, περιοχή που έχει δεχθεί σφοδρές συγκρούσεις πριν την κατάπαυση του πυρός της 17ης Απριλίου.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Ανούσια η κατάπαυση πυρός στον Λίβανο λόγω ισραηλινών επιθέσεων

Βουλευτής της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «ανώφελη» μια εκεχειρία με το Ισραήλ λόγω συνεχιζόμενων επιθέσεων, αντιδρώντας στην παράταση κατάπαυσης πυρός κατά τρεις εβδομάδες. Τόνισε το δικαίωμα απάντησης σε ισραηλινές επιθέσεις.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Μην επιστρέφετε σε στοχοποιημένες από το Ισραήλ περιοχές

Η Χεζμπολάχ κάλεσε τους Λιβανέζους να μην επιστρέψουν στις επικίνδυνες περιοχές πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας την ανάγκη υπομονής και προσοχής απέναντι στις παραβιάσεις του Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Πάνω από 200 χτυπήματα σε στόχους Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε πάνω από 200 στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και εκτοξευτές ρουκετών, έπειτα από συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον για ειρήνη.