ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καπνός στην Βηρυτό
Καπνός από έκρηξη σε αστική περιοχή της Βηρυτού, κοντά σε εμβληματική συνοικία.

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό με νεκρούς και τραυματίες

Νέο ισραηλινό πλήγμα σημειώθηκε στη συνοικία Ζουκάκ αλ Μπλατ στο κέντρο της Βηρυτού, με ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την πόλη. Είναι το δεύτερο χτύπημα στην περιοχή σήμερα το πρωί, χωρίς προειδοποίηση.

Ισραηλινά πλήγματα σημειώθηκαν σήμερα στη Βηρυτό, με επίκεντρο την πυκνοκατοικημένη συνοικία Ζουκάκ αλ Μπλατ, σύμφωνα με λιβανέζικα επίσημα μέσα ενημέρωσης και το AFPTV.

Η έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, ενώ εικόνες από ζωντανή μετάδοση του AFPTV έδειξαν στήλες καπνού να υψώνονται από τη συνοικία. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα που καταγράφεται στην ίδια περιοχή μέσα στην ημέρα, χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποίηση.

Νωρίτερα, οι αρχές του Λιβάνου είχαν ανακοινώσει τουλάχιστον έξι νεκρούς και 24 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στο κέντρο της Βηρυτού. Παράλληλα, το Ισραήλ ξεκίνησε βομβαρδισμούς στην επαρχία της Τύρου, στον νότιο Λίβανο, αφού εξέδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ισραηλινό πλήγμα χωρίς προειδοποίηση είχε στόχο διαμέρισμα στη συνοικία Ζουκάκ αλ Μπλατ, όπου την περασμένη εβδομάδα ο ισραηλινός στρατός είχε επιτεθεί σε υποκατάστημα της χρηματοοικονομικής εταιρείας Al-Qard Al-Hassan, που συνδέεται με τη φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Άλλο πλήγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχευσε την κεντρική συνοικία Μπάστα της Βηρυτού, περιοχή που έχει δεχθεί ξανά επιθέσεις από το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου επιβεβαίωσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 24 ακόμη. «Ανθρώπινα υπολείμματα εντοπίστηκαν στο σημείο και η ταυτοποίησή τους θα γίνει μέσω τεστ DNA», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Αντίδραση του Ισραήλ και νέοι βομβαρδισμοί

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι «άρχισε να πλήττει τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ» στην περιοχή της Τύρου, «σε απάντηση σε εκτοξεύσεις ρουκετών προς το κράτος του Ισραήλ».

Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν κατοικία και κενό κτίριο στην πόλη της Τύρου. Το βράδυ της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός είχε προκαλέσει πανικό στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι «θα ενεργήσει με ισχύ» και καλώντας σχεδόν όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Σήμερα, ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέα ανακοίνωση για πολλά χωριά στα περίχωρα της Τύρου, προειδοποιώντας για επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Λιβάνου καταδικάζει τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας στον νότο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις και καταγράφονται θύματα.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Οι συνομιλίες με Ισραήλ στοχεύουν στη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, υπογράμμισε πως στόχος των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι ο τερματισμός του πολέμου, ενώ τόνισε ότι αληθινή προδοσία είναι να οδηγείται η χώρα σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Έξι μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στον Νότιο Λίβανο

Έξι μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών στο χωριό Μπιντ Τζμπέιλ, στο νότιο Λίβανο, περιοχή που έχει δεχθεί σφοδρές συγκρούσεις πριν την κατάπαυση του πυρός της 17ης Απριλίου.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Ανούσια η κατάπαυση πυρός στον Λίβανο λόγω ισραηλινών επιθέσεων

Βουλευτής της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «ανώφελη» μια εκεχειρία με το Ισραήλ λόγω συνεχιζόμενων επιθέσεων, αντιδρώντας στην παράταση κατάπαυσης πυρός κατά τρεις εβδομάδες. Τόνισε το δικαίωμα απάντησης σε ισραηλινές επιθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρών στις συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου, λένε οι ΗΠΑ

Ο Τραμπ θα συμμετάσχει σε συνομιλίες μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ στον Λευκό Οίκο, όπου ο Λίβανος θα ζητήσει επέκταση της εκεχειρίας που ισχύει από 17 Απριλίου, επιμένοντας στην προστασία αμάχων και υποδομών, δήλωσε ο πρόεδρος Αούν.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Μην επιστρέφετε σε στοχοποιημένες από το Ισραήλ περιοχές

Η Χεζμπολάχ κάλεσε τους Λιβανέζους να μην επιστρέψουν στις επικίνδυνες περιοχές πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας την ανάγκη υπομονής και προσοχής απέναντι στις παραβιάσεις του Ισραήλ.