ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
Το διάσημο αεροδρόμιο Tegel στο Βερολίνο με εντυπωσιακή μπρουταλιστική αρχιτεκτονική.

Νέα απεργία στο αεροδρόμιο Βερολίνου την Τετάρτη

Η συνδικαλιστική ένωση Ver.di προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου, διεκδικώντας αύξηση μισθού 6% ή τουλάχιστον 250 ευρώ και επιπλέον μέρα άδειας για τα μέλη της.

Το συνδικάτο Ver.di κάλεσε τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου (BER) σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας δεν έχουν αποφέρει συμφωνία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ver.di, στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 2.000 εργαζόμενοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των τεχνικών συνεργείων και του διοικητικού προσωπικού του αεροδρομίου. Η απεργία δεν θα επηρεάσει τον έλεγχο ασφάλειας και τη διαχείριση αποσκευών.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση μισθών κατά 6%, με ελάχιστη προσαύξηση 250 ευρώ μηνιαίως για κάθε μισθολογικό κλιμάκιο ή βαθμίδα, καθώς και μία επιπλέον ημέρα άδειας για τα μέλη των συνδικάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία πτήση λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου

Καμία πτήση δεν πραγματοποιείται σήμερα στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου λόγω απεργίας 2.000 εργαζομένων. Ακυρώθηκαν 445 πτήσεις και επηρεάζονται 57.000 επιβάτες. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Σταματούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βερολίνου λόγω απεργίας την Τετάρτη

Λόγω απεργίας του συνδικάτου Ver.di, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου. Ακυρώνονται 445 πτήσεις και επηρεάζονται περίπου 57.000 επιβάτες.
Γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νέα συλλογική σύμβαση στους Σιδηροδρόμους, συνεχιζόμενη απεργία ΜΜΜ

Σε συμφωνία για νέα συλλογική σύμβαση κατέληξαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι με τους εργαζόμενους, αποτρέποντας απεργίες. Παράλληλα, 48ωρη απεργία της Ver.di παραλύει τοπικά μέσα μεταφοράς σε μεγάλες πόλεις, με σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ωράριο λειτουργίας των μέσων μεταφοράς για σήμερα

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς μετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο σε σιδηρόδρομο και Προαστιακό σήμερα.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου λόγω απεργίας

Στους απεργιακούς αγώνες για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια τρένων και Προαστιακού.
Γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 48ωρη απεργία στα τοπικά δημόσια ΜΜΜ Παρασκευή και Σάββατο

Το συνδικάτο Ver.di προκήρυξε απεργία στα τοπικά ΜΜΜ όλης της Γερμανίας για Παρασκευή και Σάββατο. Θα ακινητοποιηθούν μετρό, λεωφορεία και τραμ. Αίτημα: καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξημένα μπόνους νυχτερινής απασχόλησης.