ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Καπνός στην Βηρυτό

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, αναφέρουν ΜΜΕ

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση χτύπησε ξανά τον νότιο τομέα της Βηρυτού το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες μετά από εντολή εκκένωσης αμάχων. Ακούστηκε ισχυρή έκρηξη σε περιοχή προπύργιο της Χεζμπολά, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Ισχυρή αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού έπληξε εκ νέου τον νότιο τομέα της Βηρυτού το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με λιβανικά μέσα ενημέρωσης. Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την έκδοση ισραηλινής διαταγής για επείγουσα απομάκρυνση των αμάχων από συνοικίες της περιοχής.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στη λιβανική πρωτεύουσα ανέφεραν ότι άκουσαν ισχυρή έκρηξη. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του προπυργίου του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν, καθώς οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους από τη 2η Μαρτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Βηρυτός: Αμερικανική αντιπροσωπεία θα εποπτεύσει την αποχώρηση Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρέσβης ενημέρωσε τον Λιβανέζο πρόεδρο για επικείμενη άφιξη αμερικανικής αντιπροσωπείας με στόχο την εφαρμογή της ισραηλινής αποχώρησης από «πιλοτικές περιοχές» στον νότο, στο πλαίσιο πρόσφατης συμφωνίας.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χριστιανικά χωριά Λιβάνου θέλουν προσάρτηση στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο Fox News ότι χριστιανικά χωριά στο νότιο Λίβανο ζήτησαν να ενταχθούν στο Ισραήλ για προστασία από τη Χεζμπολάχ, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται τους χριστιανούς στην περιοχή.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χριστιανικά χωριά Λιβάνου θέλουν ένταξη στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο Fox News ότι κάποια χριστιανικά χωριά του νότιου Λιβάνου ζήτησαν την προσάρτησή τους στο Ισραήλ για προστασία από τη Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ ελέγχει μέρος της νότιας περιοχής στα σύνορα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός υπόσχεται σκληρή απάντηση στη Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού τόνισε πως ο στρατός θα δράσει αποφασιστικά κατά της Χεζμπολάχ, αν παραβιαστεί η εκεχειρία, καλώντας τον λιβανικό στρατό να απομακρύνει τη Χεζμπολάχ και τις υποδομές της από την περιοχή.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Αούν ζητά από τις ΗΠΑ στήριξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου κάλεσε τις ΗΠΑ να ενισχύσουν τη στήριξή τους μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ για διαρκή ειρήνη, με στόχο τον έλεγχο του στρατού στον νότο και τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, εν μέσω αντιδράσεων της οργάνωσης.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή εδάφους στο Ισραήλ, λέει ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ δεν είναι προδοσία και δεν θα χαθεί έδαφος, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διαμήνυσε παραμονή του στρατού σε ζώνες ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.