ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
Δεξαμενόπλοιο σε βιομηχανικό λιμάνι, σχετικό με το ζήτημα ενέργειας και τον Ορμούζ.

Το Ιράν επέτρεψε σε δύο ινδικά τάνκερ να διασχίσουν το Στενό Χορμούζ

Το Ιράν επέτρεψε σε δύο ινδικά δεξαμενόπλοια LPG να περάσουν το Στενό του Χορμούζ, σε μια κίνηση που ίσως μειώσει την κρίση υγραερίου. Παράλληλα, σαουδαραβικό πετρέλαιο σε τάνκερ αναμένεται στην Ινδία το Σάββατο.

Το Ιράν επέτρεψε τη διέλευση δύο δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LPG) υπό ινδική σημαία από το Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τέσσερις πηγές με άμεση γνώση του θέματος. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της κρίσης που έχει προκύψει με το υγραέριο, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για το μαγείρεμα στη χώρα.

Παράλληλα, ένα δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου αναμένεται να καταπλεύσει στην Ινδία το Σάββατο, μεταφέροντας σαουδαραβικό πετρέλαιο. Το πλοίο διέπλευσε το Στενό του Χορμούζ περίπου την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με δύο πηγές και τα δεδομένα της εταιρείας Loyd’s List Intelligence.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανόμετρο φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαταστάθηκε η παροχή φυσικού αερίου στην Τεχεράνη μετά από επίθεση

Αποκαταστάθηκε η παροχή φυσικού αερίου στην Τεχεράνη, μετά τη διακοπή λόγω πλήγματος σε εγκατάσταση κοντά στο Πανεπιστήμιο Σαρίφ. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε πως το περιστατικό αποδίδεται σε «επίθεση αμερικανοσιωνιστών».
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Απορρίπτει τους ιρανικούς ισχυρισμούς για τις επιθέσεις στο LNG

Το Κατάρ απέρριψε τους ιρανικούς ισχυρισμούς ότι οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στόχευαν αμερικανικά συμφέροντα, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις στον ενεργειακό εφοδιασμό.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Πύραυλος έπληξε εγκατάσταση φυσικού αερίου στο Κατάρ, λέει η ιρανική TV

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, νέα πυραυλική επίθεση έπληξε εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Κατάρ στη Ρας Λαφάν, προκαλώντας φωτιά και ζημιές. Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι προηγήθηκε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.
Καπνός από έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκατάσταση ΥΦΑ στο Κατάρ από πυραυλικά πλήγματα του Ιράν

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι προκάλεσαν ζημιές στη βασική εγκατάσταση LNG στην πόλη Ρας Λαφάν. Το Ιράν είχε απειλήσει με επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές χωρών του Κόλπου, ως αντίποινα σε αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Qatar Energy διακόπτει την παραγωγή LNG λόγω ιρανικών επιθέσεων

Η Qatar Energy σταματά την παραγωγή LNG λόγω ιρανικών επιθέσεων σε βασικές εγκαταστάσεις της. Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή οδηγούν σε προληπτικό κλείσιμο μονάδων πετρελαίου και αερίου για τρίτη συνεχή μέρα.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Βομβαρδισμός του ιρανικού πετροχημικού συγκροτήματος South Pars

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, ανακοίνωσε πως ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το μεγαλύτερο πετροχημικό σύμπλεγμα του Ιράν στο South Pars, προκαλώντας οικονομικό πλήγμα σύμφωνα με τον ίδιο.