ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
Βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης στην Τεχεράνη.

Ιράν: Νέα πυραυλικά πλήγματα στο Ισραήλ και προειδοποίηση σε ΗΠΑ

Το Ιράν ανακοίνωσε νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ στη 14η μέρα της σύγκρουσης, προειδοποιώντας για «αξέχαστο μάθημα» σε ΗΠΑ και Ισραήλ μετά την πρόσφατη επίθεση στη χώρα, σύμφωνα με κρατικά μέσα.

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε νέα ομοβροντία πυραύλων προς το Ισραήλ, σηματοδοτώντας την 14η ημέρα του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, την «έναρξη νέου κύματος εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς τα κατεχόμενα εδάφη», όρο που χρησιμοποιεί η Τεχεράνη για να αναφερθεί στο Ισραήλ, το οποίο δεν αναγνωρίζουν οι ιρανικές αρχές.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ισμαήλ Μπαγαΐ, δήλωσε ότι το Ιράν θα «δώσει ένα αξέχαστο μάθημα» στις ΗΠΑ και το Ισραήλ μετά την επίθεσή τους στην Ισλαμική Δημοκρατία. Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την προηγούμενη σύγκρουση με το Ισραήλ τον Ιούνιο, η οποία τερματίστηκε ύστερα από 12 ημέρες πολέμου.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σθεναρά αποφασισμένες να δώσουν στον εχθρό ένα αξέχαστο μάθημα», πρόσθεσε ο Μπαγαΐ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε σιιτικό χώρο λατρείας στο Ιράν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα

Η ιρανική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ προκάλεσαν ζημιές σε σιιτικό χώρο λατρείας στη Ζανζάν, με φθορές σε τρούλο και μιναρέδες του Μεγάλου Χοσεϊνίγε, κατά επίθεση το πρωί στην οδό Φερντόουζι.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί χτυπήματα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μ. Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν αντίποινα σε αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή, ζητώντας επίσημη καταδίκη των αεροπορικών πληγμάτων, ενώ κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ισραήλ: Επίθεση κοντά στο πυρηνικό Μπουσέρ σύμφωνα με Ιράν, έκκληση ΔΟΑΕ

Το Ιράν κατηγόρησε ΗΠΑ και Ισραήλ για επίθεση με βλήμα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπουσέρ, χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς, σύμφωνα με Ιρανικές πηγές και τον ΔΟΑΕ. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του σταθμού.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση Κατς για σημαντική αύξηση των επιθέσεων κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες Ισραήλ και ΗΠΑ θα εντείνουν σημαντικά τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί έως την επίτευξη των στόχων.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ γνώριζαν για το πλήγμα στο ιρανικό κοίτασμα αερίου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση στο ιρανικό κοίτασμα αερίου συντονίστηκε με τις ΗΠΑ, παρόλο που ο Τραμπ το αρνείται. Δεν αναμένεται νέα επίθεση, εκτός αν υπάρξει ιρανικό πλήγμα στο Κατάρ.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός υπουργός: «Ευλογία» κάθε μέρα των επιθέσεων στο Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Ζεέβ Ελκίν χαρακτήρισε «ευλογία» για το Ισραήλ τις καθημερινές επιθέσεις κατά του Ιράν και τόνισε πως στόχος είναι η παράταση και η ενίσχυση των ζημιών που προκαλούνται στην Ισλαμική Δημοκρατία.