ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Μακρόν: Να αποφευχθούν περιορισμοί στις εξαγωγές ενέργειας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις χώρες της G7 να αποφύγουν περιορισμούς στις εξαγωγές πετρελαίου και αερίου για να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να αποκατασταθεί άμεσα η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της G7, ζήτησε επιτακτικά από όλες τις χώρες να αποφύγουν οποιουσδήποτε περιορισμούς στις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να μην αποσταθεροποιηθούν περαιτέρω οι διεθνείς αγορές ενέργειας.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους άλλους ηγέτες της G7 να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να «αποκατασταθεί πλήρως η ελεύθερη ναυσιπλοΐα το συντομότερο δυνατό» στα Στενά του Ορμούζ, επισημαίνοντας τη σημασία της σταθερότητας στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η G7 εξετάζει άντληση πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα

Ο Μακρόν δήλωσε ότι οι χώρες της G7 εξετάζουν τη χρήση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για να συγκρατήσουν τις τιμές λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, σε συντονισμό με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύσκεψη ευρωπαίων αρχηγών για τον ρωσικό "σκιώδη στόλο"

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι οι αρχηγοί επιτελείων ευρωπαϊκών χωρών θα συνεδριάσουν σύντομα για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας που παρακάμπτει τις κυρώσεις. Συνεχίζεται επίσης η δίωξη του καπετάνιου του Boracay.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μασσαλία: Κατάσχεση ρωσικού τάνκερ Deliver που ανήκει σε «σκιώδη στόλο»

Τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» οδηγήθηκε στ' ανοιχτά της Μασσαλίας, αφού κατασχέθηκε κοντά στη Σικελία. Είναι ένα από τα εννέα που κατασχέθηκαν στην Ευρώπη φέτος για παράκαμψη κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε ύποπτο ρωσικό τάνκερ στη Μεσόγειο

Γαλλικό πολεμικό πλοίο ανέκοψε τάνκερ ανοιχτά της Σικελίας, το οποίο θεωρείται μέλος της ρωσικής σκιώδους αρμάδας που παρακάμπτει κυρώσεις. Πρόκειται για το πέμπτο ύποπτο πλοίο που σταματά η Γαλλία από τον Σεπτέμβριο του 2023.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Στήριξη στη σταθερότητα και εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε στη λιβανική ηγεσία τη στήριξη της Γαλλίας στην ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου και ζήτησε σεβασμό της κατάπαυσης του πυρός, ενώ η Γαλλία δεσμεύεται να βοηθήσει στη διαδικασία με συγκεκριμένα μέτρα.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Είχα πάντα εμπιστοσύνη στον Τραμπ, κρατά πάντα τις υποσχέσεις του

Ο Μακρόν δήλωσε ότι πάντα είχε εμπιστοσύνη στον Τραμπ, επισημαίνοντας πως τηρούσε τις δεσμεύσεις του, παρά τις διαφωνίες τους. Υποδέχθηκε θερμά τον Τραμπ στη G7, παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε φύγει νωρίς πέρυσι.