ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρουκέτα σε εκτόξευση
Ρουκέτα εκτοξεύεται σε ορεινό τοπίο εν μέσω πολεμικής σύγκρουσης.

Ιράν: Επίθεση Φρουρών της Επανάστασης σε βάσεις ΗΠΑ σε Μπαχρέιν και Ιράκ

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Μπαχρέιν και στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Μπαχρέιν και στην αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν την είδηση τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Σε ανακοινωθέν που μεταδόθηκε από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό πυραύλων εναντίον της βάσης του 5ου στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, καθώς και εναντίον τριών εγκαταστάσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών της Επανάστασης σε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας με drones και πυραύλους κατά αμερικανικής βάσης στο Μπαχρέιν, υποστηρίζοντας ότι χτύπησαν σημαντικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA.
Πύραυλοι Ιράν στρατός
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Επίθεση σε βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι επιτέθηκαν σε αμερικανική στρατιωτική βάση, χωρίς να αποκαλύψουν την τοποθεσία. Ο στρατός του Κουβέιτ ανέφερε επίσης επίθεση με drones και πυραύλους στην περιοχή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο στρατός ανέκοψε φορτηγό πλοίο κοντά σε λιμάνι του Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αμερικανικό αεροσκάφος χτύπησε με πύραυλο Hellfire φορτηγό πλοίο με σημαία Γκάμπιας που δεν συμμορφώθηκε στον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ, εμποδίζοντάς το να φτάσει σε ιρανικό λιμάνι.
Πιτ Χέγκσεθ ομιλία ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Χέγκσεθ: Μπορούμε να ξαναρχίσουμε τον πόλεμο με το Ιράν

Οι ΗΠΑ διαθέτουν τεράστια αποθέματα όπλων και είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τον πόλεμο κατά του Ιράν, δήλωσε ο Πιτ Χέγκσεθ. Ο Τραμπ θα υπογράψει συμφωνία μόνο αν τηρηθούν οι αμερικανικές «κόκκινες γραμμές» για τα πυρηνικά.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ έτοιμος να λάβει τελική απόφαση για συμφωνία με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να λάβει την τελική του απόφαση για συμφωνία με το Ιράν, μετά από σύσκεψη στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, παρέθεσε τις προϋποθέσεις που θεωρεί αναγκαίες για τη συμφωνία.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Ομάν προειδοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ απείλησε με κυρώσεις το Ομάν αν συνεργαστεί με το Ιράν για έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει σύστημα διοδίων και θα στοχοποιήσει όσους συμμετέχουν σε τέτοιο σχέδιο.