ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Διαδηλωτής με ντουντούκα
Διαδηλωτής μιλά σε πλήθος, με σημαίες Ιράν στο φόντο.

Χιλιάδες στο Ιράν στηρίζουν τον νέο ανώτατο ηγέτη στη Τεχεράνη

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ενγκελάμπ της Τεχεράνης, κρατώντας σημαίες και πορτρέτα του Μοζτάμπα Χαμενεΐ, νέου ανώτατου ηγέτη, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Η εκλογή του προκάλεσε «απελπισία» σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Τεχεράνη εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον νέο ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αγιατολάχ Μοζτάμπα Χαμενεΐ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP. Η μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία της ιρανικής πρωτεύουσας, σηματοδοτώντας μία από τις πρώτες μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το πλήθος κατέκλυσε την πλατεία Ενγκελάμπ κρατώντας ιρανικές σημαίες και πορτρέτα του Μοζτάμπα Χαμενεΐ, γιου του Αλί Χαμενεΐ. Ο τελευταίος κατείχε προηγουμένως τη θέση του ανώτατου ηγέτη και σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα των αμερικανοϊσραηλινών πληγμάτων εναντίον του Ιράν.

Η εκλογή του Μοζτάμπα Χαμενεΐ για να διαδεχθεί τον πατέρα του προκάλεσε, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν Αλί Λαριτζανί, «απελπισία» στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Ο Λαριτζανί τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε το εσωτερικό μέτωπο της χώρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο διορισμός του νέου ανώτατου ηγέτη από τη Συνέλευση Ειδικών προκάλεσε «απελπισία στους εχθρούς και τους πολεμοχαρείς», υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας του ιρανικού λαού σε αυτή τη νέα πολιτική περίοδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορίες κατά ΗΠΑ και Ισραήλ για ανάμειξη στις διαδηλώσεις

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ κατηγόρησε ΗΠΑ και Ισραήλ για παρέμβαση στις διαδηλώσεις στο Ιράν, τονίζοντας πως στοχεύουν να τις μετατρέψουν σε βίαιες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ξένης στρατιωτικής επέμβασης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν τη διάλυση της χώρας, λέει ο Λαριτζανί

Ο Αλί Λαριτζανί δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ στοχεύουν στη διάλυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας και προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο Ιράν το ίδιο σχέδιο που είχαν στη Βενεζουέλα, αλλά πλέον έχουν εγκλωβιστεί.
Στρατιωτική στολή Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επιβεβαιώνει επίθεση σε πετρελαιοφόρο στον Περσικό Κόλπο

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο με drone, καθώς το πλοίο αγνόησε τις προειδοποιήσεις για απαγόρευση ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εκτοξεύει νέα επίθεση με drones και πυραύλους κατά Ισραήλ

Το Ιράν εκτόξευσε νέα επίθεση με drones και πυραύλους κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων, συνεχίζοντας για έβδομη μέρα τα αντίποινα σε κοινή επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ με στόχο ανώτατο ηγέτη, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν χιλιάδες από τη Μέση Ανατολή

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ απομακρύνουν χιλιάδες άτομα από χώρες της Μέσης Ανατολής, λόγω της σύγκρουσης με Ιράν και Ισραήλ. Τόνισε ότι αυτό γίνεται «αθόρυβα αλλά απρόσκοπτα», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.