ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός στην Βηρυτό

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη νότια Βηρυτό, σύμφωνα με την AFP

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε νότια συνοικία της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολά, με πυκνό καπνό στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση σε υποδομές της Χεζμπολά, εν μέσω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα τη νότια συνοικία της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολά, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Το περιστατικό σημειώθηκε τη δέκατη ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και το λιβανικό σιιτικό κίνημα που πρόσκειται στο Ιράν.

Ο δημοσιογράφος του AFP ανέφερε ότι πυκνά σύννεφα καπνού υψώνονταν από την περιοχή μετά την έκρηξη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της λιβανικής πρωτεύουσας.

Σε ανακοίνωσή του μέσω Telegram, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως έπληξε «υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολά στη Βηρυτό», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πλήγμα.

Πρόκειται για τον πρώτο βομβαρδισμό που εξαπολύει το Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου από το περασμένο Σάββατο, γεγονός που υποδηλώνει νέα ένταση στο ήδη τεταμένο μέτωπο της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: «Ήττα» για ΗΠΑ και Ισραήλ το ιρανοαμερικανικό πρωτόκολλο

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το πρωτόκολλο Ιράν-ΗΠΑ "δήλωση ήττας" για ΗΠΑ και Ισραήλ, ζητώντας την άνευ όρων αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον Λίβανο και χαιρετίζοντας τη στάση του Ιράν.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν καταγράφουν πρόοδο σε συνομιλίες για Λίβανο και Ορμούζ στην Ελβετία

Ιράν και ΗΠΑ συμφώνησαν στη δημιουργία μηχανισμών για διακοπή εχθροπραξιών στον Λίβανο και ασφαλείς διελεύσεις στο Ορμούζ, με στόχο οριστική συμφωνία σε 60 μέρες. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν στις ελβετικές Άλπεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και ΗΠΑ σε συμφωνία για «πυρήνα διαχείρισης κρίσης» στον Λίβανο

Ιράν και ΗΠΑ αποφάσισαν τη δημιουργία πυρήνα διαχείρισης συγκρούσεων με τη συμμετοχή του Λιβάνου και μεσολαβητών, για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στον Λίβανο και να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός στη Μ. Ανατολή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αποχώρησε από διαπραγματεύσεις λόγω δηλώσεων Τραμπ για τον Λίβανο

Η ιρανική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενη για δηλώσεις του Τραμπ. Ο Ιρανός επικεφαλής τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους και πως οι ιρανικές δυνάμεις είναι έτοιμες για απάντηση.
Τζ. Ντι. Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βανς ικανοποιημένος από τις συνομιλίες στην Ελβετία

Ιστορικές χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία με το Ιράν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Τόνισε πρόοδο και άνοιγμα των ΗΠΑ αν το Ιράν εγκαταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες.