ΓΔ: 2020.97 -1.90% Τζίρος: 273.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:41
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι ευρωπαϊκές σημαίες μπροστά σε κτίριο στις Βρυξέλλες, σύμβολο ενότητας και συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» απειλές Ζελένσκι κατά Ορμπάν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε τις απαράδεκτες απειλές του Ζελένσκι προς τον Όρμπαν σχετικά με το μπλοκάρισμα του δανείου 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, τονίζοντας πως τέτοιες απειλές κατά κρατών μελών της ΕΕ δεν επιτρέπονται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τη λύπη της για τις «απαράδεκτες» απειλές του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος εμποδίζει τη χορήγηση δανείου ύψους 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ προς την Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει: «Ελπίζουμε ότι ένα και μόνο πρόσωπο στους κόλπους της ΕΕ δεν θα μπλοκάρει τα 90 δισεκατομμύρια. Διαφορετικά θα δώσουμε τη διεύθυνση αυτού του προσώπου στις ένοπλες δυνάμεις μας».

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολοφ Γκιλ, τόνισε πως «αυτού του είδους η γλώσσα είναι απαράδεκτη. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά απειλή εναντίον των κρατών μελών της ΕΕ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ θα βρει λύση για το δάνειο προς την Ουκρανία, λέει η φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η ΕΕ θα βρει τρόπο να δανείσει 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, παρά τις αντιρρήσεις Ουγγαρίας, ενώ οι ηγέτες καταδίκασαν τη στάση της Βουδαπέστης στη σύνοδο.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμπάν κλιμακώνει την εκστρατεία κατά της Ουκρανίας με εθνική διακήρυξη

Ο Βίκτορ Ορμπάν προωθεί εθνική διακήρυξη κατά της στήριξης της Ουκρανίας με πόρους ΕΕ, ενόψει δύσκολων εκλογών. Παρουσιάζει τις εκλογές ως επιλογή ειρήνης ή πολέμου, ενώ στοχοποιεί την αντιπολίτευση ως φιλοπολεμική.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Άρνηση Ορμπάν να στηρίξει κοινή δήλωση ΕΕ για την Ουκρανία

Ο Βίκτορ Ορμπάν αρνήθηκε να συνυπογράψει την κοινή δήλωση ΕΕ για την Ουκρανία, καλώντας «να δοθεί ευκαιρία στην ειρήνη» και προτείνοντας σύνοδο ΕΕ-Ρωσίας, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία διακόπτει σταδιακά τις παραδόσεις αερίου στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία θα μειώσει σταδιακά τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ουκρανία έως ότου αποκατασταθεί η ροή ρωσικού πετρελαίου, ανακοίνωσε ο Ορμπάν, τονίζοντας την ανάγκη για νέα μέτρα ενεργειακής ασφάλειας.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς καταγγέλλει τον Όρμπαν για «ανεντιμότητα» στο δάνειο ΕΕ-Ουκρανίας

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς καταδίκασε έντονα την «ανεντιμότητα» του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος διατήρησε το βέτο του και εμπόδισε τη χορήγηση δανείου 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία, προκαλώντας αντιδράσεις.