ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καπνός πάνω από Βηρυτό
Πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό από κτίρια της Βηρυτού, Λίβανος, κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Κλιμακώνεται η κρίση στο Λίβανο με νέα πλήγματα και φόβο καταστροφής

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ναουάφ Σαλάμ προειδοποίησε για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της μαζικής μετακίνησης πληθυσμού μετά τις διαταγές εκκένωσης και τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ναουάφ Σαλάμ προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας ανθρωπιστικής καταστροφής που διαφαίνεται εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης πληθυσμού, μετά τις διαταγές εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος συνεχίζει την εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών στη χώρα.

«Οι συνέπειες αυτής της μετακίνησης σε ανθρωπιστικό και πολιτικό επίπεδο μπορεί να είναι άνευ προηγουμένου», σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, μιλώντας ενώπιον των μελών του διπλωματικού σώματος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νέα πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, εντείνοντας τις επιχειρήσεις του στην περιοχή.

Ένα από τα πλήγματα φέρεται να έπληξε τον δέκατο όροφο πολυώροφου κτιρίου γραφείων σε κεντρική οδό, κοντά σε δύο κέντρα υποδοχής εκτοπισμένων, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Διασώστες ανέσυραν τουλάχιστον ένα πτώμα από τα συντρίμμια και περισυλλέγουν ανθρώπινα μέλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι κάτοικοι των νότιων προαστίων της Βηρυτού και του νότιου Λιβάνου, προπυργίων της Χεζμπολάχ, εγκατέλειψαν μαζικά τις περιοχές τους μετά τις διαταγές του ισραηλινού στρατού για εκκένωση μεγάλης κλίμακας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά νέα πλήγματα κατά Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, ζητώντας ταυτόχρονα την εκκένωσή τους, παρά την πρόσφατη παράταση κατάπαυσης πυρός. Αναφέρθηκαν χτυπήματα και μετακινήσεις κατοίκων προς Σιδώνα και Βηρυτό.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ζητά εγγυήσεις ΗΠΑ για εκεχειρία, επίθεση Σαλάμ στη Χεζμπολάχ

Ο Λίβανος καλωσορίζει την 45ήμερη παράταση της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, ζητώντας ταυτόχρονα ανεξάρτητο μηχανισμό επιτήρησης και εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για βιώσιμη σταθερότητα και αποτροπή αποτυχιών του παρελθόντος.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στη νότια περιοχή της Τύρου στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επιθέσεις κατά στόχων της Χεζμπολάχ κοντά στην Τύρο, ενώ νωρίτερα κατήγγειλε παραβιάσεις εκεχειρίας από εκρηκτικά drones. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από θετικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά εκκένωση πέντε χωριών στο νότιο Λίβανο λόγω εντάσεων

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν εκκένωση πέντε χωριών στο νότιο Λίβανο κοντά στην Τύρο, επικαλούμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ και δηλώνοντας ότι ίσως χρειαστούν στρατιωτική δράση.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Στους 20 οι νεκροί Ισραηλινοί

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως άλλος ένας υπαξιωματικός σκοτώθηκε από ολμοβόλο στον νότιο Λίβανο, αυξάνοντας τα θύματά τους στους 20, με τους περισσότερους να είναι στρατιωτικοί, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολά.